Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onze analyse

- PETER GORIS

Het huiswerk is nog verre van klaar. Zo is het vertrek van Alexander Corryn niet te onderschat­ten. Als linksback die door Bölöni werd omgeschool­d tot centraal middenveld­er groeide hij vorig seizoen uit tot een van de basispionn­en bij Antwerp: enkel Bolat, Haroun, Borges en Hairemans speelden meer minuten. Een harde werker en technisch begaafde voetballer die gemist zal worden.

Net als Sébastien Siani. Misschien zelfs nog meer dan Corryn uitgegroei­d tot een vaste waarde op het Antwerpse middenveld. Hij was amper zes maanden op de Bosuil, maar drukte ontegenspr­ekelijk z’n stempel: technisch en fysiek een topper, rustige controleur en – vooral – prima in de opbouw. Met hem speelde Antwerp beter voetbal dan zonder hem.

En in de plaats van dit tweetal kwam er… niets. De optie op Yata baré werd gelicht, dat wel. En met zijn pas verworven nummer 10 is Hairemans klaar om nog meer de lieveling van de Bosuil te worden. Daarnaast toonde ook Nazaryna dat zijn soms moeizame kennismaki­ng achter de rug is en dat de jonge Oekraïener (nog altijd maar 21 jaar) alle potentieel heeft om mogelijk al dit seizoen uit te groeien tot een topper in de Jupiler Pro League. Net als de nog enkele maanden jongere Malinees Niangadou. Een ruwe diamant, zonder twijfel, maar net als Nazaryna nog te frêle schouders om meer dan zichzelf te dragen.

Aan de andere kant van de leeftijdsl­adder staat Faris Haroun, dé ruggegraat van het Antwerpse middenveld. Maar inmiddels ook al bijna 33 jaar. Kan hij zijn kilometerv­reten nog lang volhouden? Het is te hopen voor Antwerp. Maar sowieso: versterkin­g is noodzakeli­jk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium