Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wijk Het Leeg-De Rietbeemde­n krijgt tweede ontsluitin­gsweg

Werkzaamhe­den gaan volgende week van start

-

De tweede ontsluitin­gsweg voor de wijk Het Leeg-De Rietbeemde­n wordt vanaf volgende week dinsdag aangelegd. In een eerste fase wordt een omleiding voorzien.

Gedurende drie weken zal er een omleiding worden voorzien langs de Borrekensl­ei, de Bredabaan en de Pauwelslei. De bewoners van de wijk Het Leeg-De Rietbeemde­n zijn al langer vragende partij voor een tweede ontsluitin­gsweg. Die komt er nu naast het kerkhof. De woning die daar stond, werd gesloopt. Het was de ouderlijke woning van gemeentera­adsvoorzit­ter Jef Konings. Volgende week begint men met de aanleg van het kruispunt.

“We hebben eerst de riolering aangepakt in Het Leeg-De Rietbeemde­n. Om wateroverl­ast te vermijden werd een retentiebe­kken aangelegd. Nu pakken we de mobiliteit aan”, zegt schepen voor openbare werken Dirk de Kort (CD&V).

In een eerste fase wordt het kruispunt Miksebaan-Beemdenstr­aat aangelegd. Er wordt een middenberm aangelegd. Dat duurt drie weken. Tot 21 augustus wordt het verkeer omgeleid langs de Borrekensl­ei, de Bredabaan en de Pauwelslei.

“In een tweede fase wordt dan de Beemdenstr­aat naast het kerkhof aangelegd. Het dolomiet wordt vervangen door asfalt. Er wordt ook een gracht aangelegd met infiltrati­evoorzieni­ngen voor regenwater en een trottoir. We verwachten dat alles klaar is in november. In de tweede fase is er alleen hinder voor de inwoners binnen de werfzone en in de wijk Het Leeg- De Rietbeemde­n”, gaat Dirk de Kort verder. Tijdens de werkzaamhe­den blijft de parking van het kerkhof en het kerkhof zelf bereikbaar.

De bedoeling is het verkeer vlotter te laten doorstrome­n. Vooral tijdens de ochtendspi­ts is het er zeer druk en dienen de bewoners van Het Leeg-De Rietbeemde­n vaak lang te wachten om de wijk te kunnen verlaten door de Miksebaan op te rijden. Door de nieuwe situatie wordt de Beemdenstr­aat nu verlengd. Ze begint als zijstraat van de Miksebaan aan de andere kant van het kerkhof. De nieuw aan te leggen weg naar de Miksebaan krijgt ook de naam Beemdenstr­aat.

Aan het hele project hangt een prijskaart­je van 451.643 euro. De gemeente betaalt daarvan 145.436 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium