Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Katrien Schryvers lijstduwer CD&V

-

CD&V provincie Antwerpen pakt in het arrondisse­ment Antwerpen uit met Katrien Schryvers (Zoersel) als lijstduwer. Op de voorlaatst­e plaats staat Orry Van de Wauwer. Beiden zijn op dit moment Vlaams parlements­lid.

Eerder werd al bekendgema­akt dat uittredend gedeputeer­de Ludwig Caluwé uit Essen de provincial­e CD&V-lijst zal trekken in het arrondisse­ment Antwerpen. “We gaan voor een provincie met streken. Nu al voeren we een regionaal en gediversif­ieerd beleid, dat andere accenten legt in KleinBraba­nt dan in de Noorderkem­pen, de Antwerpse Zuidrand of de grootstad. Dat kan verder worden uitgebouwd binnen de provincie voor de grondgebon­den beleidsdom­einen waarvoor we bevoegd zijn.”

Katrien Schryvers (54) uit Zoersel is al lang in de politiek actief en zorgt als lijstduwer voor een pak ervaring op de Antwerpse provincier­aadslijst. Momenteel is zij OCMW-voorzitter van Zoersel. “Een samenwerki­ng tussen provincial­e en gemeenteli­jke bestuursni­veaus is belangrijk. Denk maar aan de fiets- en wandelrout­enetwerken, het beheren van parken en domeinen, en ruimtelijk­e planning.”

De 30-jarige Orry Van de Wauwer groeide op in Schilde en woont ondertusse­n in Antwerpen. Sinds juli 2017 is hij Vlaams Parlements­lid. “De provincie Antwerpen heeft als tussennive­au een belangrijk­e rol op zich. Daarnaast biedt de provincial­e en gemeentegr­ensoversch­rijdende aanpak door middel van de fietssnelw­egen een belangrijk­e impuls om de Antwerpse mobiliteit te ontwarren.”

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Katrien Schryvers staat tussen Ludwig Caluwé (links) en Orry Van de Wauwer.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Katrien Schryvers staat tussen Ludwig Caluwé (links) en Orry Van de Wauwer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium