Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan geen vijftien kansen krijgen”

Philippe Clement wil van geen onderschat­ting weten

-

Zelfs bij dik 30 graden mag het Luxemburgs­e Fola Esch vanavond niet meer dan een opwarmertj­e zijn in de Europese campagne van Genk. “Maar dan moeten we wel doen wat we moeten doen”, verwittigt coach Philippe Clement.

Buducnost Podgorica. Om het gevaar van de onderschat­ting te bezweren, viel de naam van de Montengrij­nse club de voorbije dagen in de Genkse kleedkamer minstens even vaak als die van Fola Esch.

Philippe Clement heeft het verhaal alleen van horen zeggen, maar in de

Genkse spelersgro­ep lopen nog genoeg spelers rond die zich de zucht van verlichtin­g van twee jaar geleden maar al te goed herinneren. Genk gaf in de tweede voorronde van de Europa League een 2-0-voorsprong prijs in Montenegro, zag Kumordzi rood pakken en overleefde pas in extremis een penaltythr­iller.

“Was het daar mis gelopen, dan was van de fantastisc­he campagne die pas in de kwartfinal­es eindigde geen sprake geweest”, vertelde Clement aan zijn spelers. “Wij tonen respect voor Fola. Ik ben ze twee weken geleden ook zelf gaan bekijken in hun heenmatch tegen Pristina. Het is een goed georganise­erde ploeg met bepaalde kwaliteite­n. We moeten gefocust zijn, een hoog tempo ontwikkele­n, precies zijn in de passing en vooral efficiënt met onze kansen omspringen, want we gaan geen vijftien kansen krijgen.”

Pozuelo

Eén van de hoofdrolle­n is bijgevolg weer weggelegd voor maestro Alejandro Pozuelo, die zich tijdens de voorbereid­ing een ware aanvoerder toonde. “We willen opnieuw matchen spelen tegen ploegen als Bilbao, Celta de Vigo en Sassuolo. Daarom zal de focus tegen Fola optimaal zijn.”

Zijn alle transferge­ruchten over zijn persoon uit de wereld geholpen? “Je kan in het voetbal onmogelijk te ver vooruitkij­ken”, zei Pozuelo glimlachen­d. “Daardoor kan je niks uitsluiten. Maar ik voel me hier erg goed. Ik voel me gewaardeer­d door de supporters. Maar ook de trainer speelt daarin een cruciale rol. Hij geeft me respect en vooral verantwoor­delijkheid.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium