Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb absoluut geen heimwee naar vroeger”

- PATRICK CEULEMANS

Op het internatio­nale toneel is ze niet langer actief, maar dat wil niet zeggen dat Elyne Boeykens in eigen land niet meer tot de absolute top behoort. Vorig weekend nog pakte de Antwerpse in Schoten de titel in de eerste reeks op haar thuisclub TC Gym.

En die toernooize­ge wil toch iets zeggen. De tegenstand in Schoten was namelijk niet van de poes. Maar liefst vijf A-speelsters namen deel aan het toptoernoo­i. Zowel in de halve finales als de finale stond Boeykens tegenover zo’n A-speelster. In de halve finale ging Vicky Van De Peer voor de bijl. In de finale nam Boeykens de maat van Charlotte Swaans.

Boeykens liet dus voor eigen volk nog eens zien tot wat ze allemaal in staat is. “Na tien jaar op het internatio­nale ITF-circuit heb ik die deur definitief achter mij dichtgetro­kken. Ik heb ook geen heimwee naar vroeger. Oké, ik stond ooit 292ste op de WTA-ranking, maar voelde dat ik mijn limiet bereikt had. Het was tijd voor iets anders en daarom besliste ik om internatio­naal te stoppen.” Ze stapte ook over van TC Forest Hills in Wommelgem naar TC Gym in Schoten. “Net als bij TC Forest Hills kom ik in Schoten opnieuw uit in de eerste afdeling van de interclub. Daarnaast zal ik af en toe ook nog toernooien uit de eerste reeksen van het Belgian Circuit meepikken.” Precies zoals de voorbije weken het geval was voor Boeykens. “Eerst won ik het toernooi van De Panne door in de finale clubgenote Axana Mareen te verslaan. En nu volgde dus die zege voor eigen volk op TC Gym. Ja, dat is fantastisc­h natuurlijk. Een sterk bezet toernooi kunnen winnen met veel bekend volk naast de kant, echt de max.”

Jade Haller

Of Boeykens ook de komende weken nog op enkele toernooien te bewonderen zal zijn, is nog geen uitgemaakt­e zaak. “In principe zou ik graag deelnemen op het toptoernoo­i van de Stad Antwerpen (van 10 tot 19 augustus in Antwerpen Kiel), het is toch al acht jaar geleden dat ik daar deelnam. Maar alles zal afhangen van de kalender van Jade Haller. Ik ben de sparringpa­rtner van het 14-jarige Zwitserse talent. Zij traint met coach Ann Devries in België, maar als ze toernooien in het buitenland afwerkt, ga ik mee. Op dit moment is haar kalender nog niet bekend, zodat ik zelf ook nog geen zicht heb op mijn kalender. Waar ik me tegenwoord­ig naast het tennis nog mee bezighoud? Mijn diploma middelbaar onderwijs behalen. Ik ben enkele jaren geleden gestopt met school om me te focussen op een internatio­nale tenniscarr­ière. Dat diploma alsnog behalen, is nu een prioriteit”, aldus Boeykens.

 ?? FOTO SMB ?? Elyne Boeykens vorig weekend in actie op het toernooi van TC Gym, dat ze op haar naam schreef. “Ik ben tegenwoord­ig sparringpa­rtner van het 14-jarige Zwitserse talent Jade Haller. Als zij in het buitenland speelt, ga ik mee.”
FOTO SMB Elyne Boeykens vorig weekend in actie op het toernooi van TC Gym, dat ze op haar naam schreef. “Ik ben tegenwoord­ig sparringpa­rtner van het 14-jarige Zwitserse talent Jade Haller. Als zij in het buitenland speelt, ga ik mee.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium