Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de grote beloning voor al dat harde werk”

- (cch)

Een dubbelslag. Yente Van Doren kreeg het zondag voor mekaar op het BK in Kapellen. De 21-jarige golfer uit Ekeren werd er niet alleen Belgisch kampioen strokeplay, maar was ook de beste op het Belgian Internatio­nal Amateur Championsh­ip (BIAC).

“Ik kan het nog niet vatten dat ik zowel Belgisch kampioen strokeplay als eindwinnaa­r van het Belgian Internatio­nal Amateur Championsh­ip ben”, zegt Van Doren. “Het is een fantastisc­h gevoel. Dit is voor mij de grote beloning van al dat harde werk.”

De basis voor zijn succes legde de student aan Lindenwood University in het Amerikaans­e Missouri tijdens dag twee en drie op de baan van Royal Antwerp Golf Club in Kapellen. Toen toverde hij ronden van 65 (-7) en 64 (-8) uit zijn clubs en rukte hij van plaats tien op naar de leiding.

“Uit het verleden wist ik dat als je met level par ronddraait in Kapellen eigenlijk geen stap vooruitkom­t. Ik wist dus dat het beter moest. Maar ik had nooit verwacht om zulke scores neer te zetten. Het zijn mijn twee beste ronden ooit. Achteraf gezien waren ze ook echt wel nodig om de titel te pakken.”

Stressbest­endig

Want zelfs na zijn twee uitstekend­e rondes lag de titel voor Van Doren niet voor het grijpen. Bij aanvang van de slotronde telde de Ekeraar nog altijd maar één slag minder dan zijn naaste concurrent­en. Maar Van Doren hield knap stand. “Alleen tijdens de eerste drie holes had ik een beetje last van stress. Daarna viel die van mij af. Ik had mij ook voorgenome­n om er sowieso het beste van te maken. Wat er ook zou gebeuren. Waar ik nu zelf het gelukkigst mee ben? Goh, dat is moeilijk te zeggen. Zowel die titel in het strokeplay als die Belgische titel en zelfs die twee toprondes, dat kun je moeilijk apart van mekaar bekijken. Maar als ik echt moet kiezen, zou ik voor die titel in het BIAC gaan. Het geeft veel vertrouwen voor de toekomst”, aldus Van Doren, die er de riem nu afgooit tot het Omnium Classic of Belgium (16-19 augustus). Op 25 augustus vliegt de Ekeraar dan opnieuw naar de Verenigde Staten.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yente van Doren.
FOTO GOYVAERTS Yente van Doren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium