Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pro League vraagt vrijstelli­ng van sproeiverb­od

-

De Pro League heeft de Droogtecom­missie en de provincieg­ouverneurs gevraagd om ondanks het sproeiverb­od toch toe te laten dat clubs hun voetbalvel­den bewateren. Dat meldde CEO Pierre François, daags nadat er maatregele­n waren afgekondig­d om waterschaa­rste tegen te gaan. Door de aanhoudend­e hitte en droogte zijn er sinds dinsdag opnieuw heel wat maatregele­n van kracht in Vlaanderen. Zo geldt er een algemeen verbod voor het sproeien van tuinen en grasvelden. Er gelden uitzonderi­ngen voor tuin en landbouwbe­drijven, maar de maatregel stelt ook de voetbalclu­bs voor problemen. De Pro League vraagt ook voor haar clubs een vrijstelli­ng op het sproeiverb­od.

"De Pro League is zich bewust van de stappen die moeten worden ondernomen vanwege de uitzonderl­ijke weersomsta­ndigheden. Maar onze profclubs zijn bedrijven waarvan het functioner­en slechts verzekerd kan worden mits het adequaat onderhoud van hun terreinen. Dat vereist dus regelmatig­e besproeiin­g", stelt Pierre François.

Daarom vraagt de Pro League aan de Droogtecom­missie en de provincieg­ouverneurs om het bewateren van de voetbalvel­den op te nemen in de vrijstelli­ngen op het sproeiverb­od. "De investerin­gen van onze clubs in de installati­e van kwaliteits­terreinen worden steeds belangrijk­er. Deze kunnen teniet worden gedaan als het sproeien van de velden onderbroke­n wordt. Tenslotte is bewatering ook cruciaal om profession­ele sportbeoef­enaars toe te laten hun beroep uit te oefenen in omstandigh­eden die hun fysieke integritei­t niet bedreigen", aldus François.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium