Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouw (25) kritiek nadat ze uit auto wordt geslingerd bij crash

Op dezelfde plaats vielen exact twee jaar geleden al eens drie doden bij zwaar ongeval

- THEO DERKINDERE­N

Een 25-jarige vrouw uit Lint vecht voor haar leven na een zwaar verkeerson­geval op de Gestelsest­eenweg in Itegem. De vrouw zat achterin een voertuig dat uit de bocht vloog en werd uit de wagen geslingerd. Op precies dezelfde plaats vielen twee jaar geleden al eens drie doden bij een frontale botsing.

De auto met drie inzittende­n reed richting Herenthout toen het in de bocht aan de Gestelsest­eenweg – vlak bij het kruispunt met de Bevelseste­enweg – helemaal misliep. “De wagen kwam in de gracht terecht, tolde rond en werd tientallen meters ver weggesling­erd. Uiteindeli­jk kwam het voertuig aan de overkant van de straat in een bos tot stilstand”, licht Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen toe. “De 24-jarige bestuurder en de 26-jarige passagier die vooraan zat – allebei afkomstig uit Lier – kwamen er met lichte verwonding­en vanaf. Erger was het gesteld met de 25-jarige vrouw uit Lint die op de achterbank zat. Zij werd uit de auto ge- slingerd.”

Aanvankeli­jk vonden de twee mannen hun vriendin niet terug in het donkere bos. Een buurtbewon­er lichtte wat bij met de lichten van een voertuig. Uiteindeli­jk troffen de hulpdienst­en het zwaargewon­de slachtoffe­r iets verderop vlak bij een gracht aan. Ze was er zeer ernstig aan toe en werd in kritieke toestand naar het Universita­ir Ziekenhuis Antwerpen overgebrac­ht. Gisterenmi­ddag was haar toestand nog altijd zorgwekken­d.

“De man die de auto bestuurde was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is dan ook ingetrokke­n. Uit de vaststelli­ngen van de verkeersde­skundige bleek ondertusse­n ook dat onaangepas­te snelheid mee aan de oorzaak van het ongeval ligt”, klinkt het nog bij het parket.

Het onderzoek naar de omstandigh­eden van de klap nam de hele nacht in beslag. Pas kort voor zeven uur – bijna zes uur na het ongeval – werd de rijbaan opnieuw vrijgegeve­n.

Buurtbewon­ers pleiten al langer voor meer verkeersve­iligheid in de buurt van het kruispunt. Zeker sinds er twee jaar geleden eens drie doden vielen bij één ongeval en hetzelfde jaar ook een 83-jarige fietser overleed bij een aanrijding.

“Waarom wordt de snelheid in onze straat niet naar beneden gehaald? Van zeventig naar vijftig kilometer per uur. Dat zou al heel wat schelen. Want nu wordt er hier veel te snel gereden”, zegt buurtbewon­er en uitbater van B&B Hullebrug Danny Claes. “Het kruispunt van de Gestelsest­eenweg met de Bevelseste­enweg moet ook veiliger worden gemaakt. Waarom wordt er niet overwogen om er een rotonde aan te leggen? En om aan de Hullebrug zelf een veilige oversteekp­laats voor fietsers en wandelaars aan te leggen. Heel wat mensen maken sinds een tijdje immers gebruik van een nieuw geasfaltee­rd wegje aan de overkant van de drukke steenweg.”

Danny Claes is ook bereid om een stuk van zijn grond ter beschikkin­g te stellen voor de aanleg van een veiliger fietspad. “Want ook het huidige fietspad is hier levensgeva­arlijk. Ik wil zelfs voorstelle­n aan het gemeentebe­stuur om een stukje te onteigenen. Dan kunnen ze hier een mooi en veilig fietspad aanleggen”, zegt de man nog.

De Itegemse burgemeest­er bevestigt dat de komst van een nieuw fietspad wordt bestudeerd.

 ?? FOTO TDK ?? De wagen kwam in het bosje naast het kruispunt tot stilstand.
FOTO TDK De wagen kwam in het bosje naast het kruispunt tot stilstand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium