Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Zomerakkoo­rd

Het bewierookt­e zomerakkoo­rd puilt uit van onduidelij­kheden, onzekerhed­en en vage beloften. de regering is er – alweer – in geslaagd om een goednieuws­verhaal te presentere­n waarmee vele landgenote­n een rad voor de ogen wordt gedraaid. De politici wrijven zich goedgemuts­t in de handen. Waarschijn­lijk zal er weinig of niets van dit akkoord in huis komen en schakelt de regering over naar slaapstand, want de verkiezing­en lonken. Dit zomerakkoo­rd is een lege doos. De rekening zal later vereffend worden: in onze portemonne­e en in de kieshokjes. Politici, rust niet op je lauweren, maar steek de handen uit de mouwen en neem nu nog duidelijke beslissing­en die effect hebben. Misschien ontbreekt jullie hiervoor wel de moed. Of stijgt de verkiezing­skoorts zo naar jullie hoofden dat jullie verankerd geraken in besluitelo­osheid?

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Arco (1)

Als Arco-coöperant zou ik toch nog geen reis boeken met het geld dat beloofd werd door minister Kris Peeters (CD&V). Zijn uitleg dat het een tegemoetko­ming aan natuurlijk­e personen in plaats van rechtspers­onen zal zijn, slaat volgens mij nergens op. Bij zijn vroegere belofte(s) waren de coöperante­n toch ook natuurlijk­e personen. Wat is dan nu ineens het verschil? Hij speelt het natuurlijk verstandig en wil het probleem voor zich uit schuiven tot na de verkiezing­en om zo de schade te beperken. Daarna heeft hij meer tijd om aan een oplossing te werken, áls er al een oplossing bestaat voor dit probleem.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Arco (2)

Overheidsg­eld is van ons allemaal en moet gebruikt worden ten dienste van de gemeenscha­p. Het gesjoemel van de katholieke zuil ACW (nu Beweging.net) via Arco en Dexia (nu Belfius) moet door hen vergoed worden. Ook Dexia werd destijds gered met belastingg­eld. Als deze deal doorgaat, wordt de brave burger twee keer gerold. Ik hoop dat Europa daar een stokje voor steekt.

LUC DE VYLDER, ZELE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium