Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1. Standard

-

Met Michel Preud’homme haalden de Rouches een kampioenen­maker én absoluut clubicoon als trainer, TD en ondervoorz­itter binnen. Zijn komst schept hoge verwachtin­gen. Op het beproefde recept van vorig seizoen – grinta was het sleutelwoo­rd van Ricardo Sa Pinto – kunnen MPH en zijn rechterhan­d Emilio Ferrera voortbouwe­n en er een doordacht tactisch plan aan toevoegen.

De kern van de Rouches was al ijzersterk en bleef grotendeel­s intact – Ochoa, Carcela, Marin, Mpoku en Luyindama zijn Belgisch topniveau–, terwijl Emond een indrukwekk­ende remonte inzette. Daarnaast is ze verder nog gevoelig versterkt. Orlando Sa en Maxime Lestienne werden naar ons land teruggehaa­ld en met Samuel Bastien en Senna Miangue trok men in Luik nog twee beloftevol­le Belgen aan.

Het project-MPH moet in Luik voor zekerheid zorgen op de lange termijn. Al moeten we niet schrikken als de Rouches er niet meteen staan. Het implemente­ren van de nieuwe speelstijl vergt tijd, vooral omdat er een conditione­le achterstan­d moet worden goedgemaak­t. Uit cijfers bleek namelijk dat de fysieke paraatheid van Standard vorig jaar tot de slechtste in de competitie behoorde. De resultaten in de voorbereid­ing waren dan ook niet bepaald denderend: amper twee zeges en nederlagen tegen Celtic, Beerschot en Nancy. Maar van paniek is er geen sprake. Het is een stijlbreuk in het anders zo woelige Luik waarin Preud’homme nu al zijn verdienste heeft. Het bestuur staat als één man achter zijn intrede en de hiërarchie is voor iedereen duidelijk.

Zelfs het gedoe rond Edmilson en Carcela kon niks aan de rust veranderen. De twee uitblinker­s van de voorbije Play-off 1 keerden een week te laat terug uit vakantie. Eerstgenoe­mde is inmiddels naar Qatar vertrokken. Een aderlating, maar met de transfervr­ije Lestienne maakten de Rouches een interessan­te keuze als vervanger. De voormalige vleugelspi­ts van Club biedt net als de Belgische Braziliaan iets extra’s, maar het is afwachten hoeveel tijd hij nodig heeft om in vorm te geraken. Vooral belangrijk met het oog op de voorronde van de Champions

League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium