Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een grijze steenmassa”

Al bijna duizend handtekeni­ngen voor groener Operaplein

- PATRICK VAN DE PERRE

Veel Antwerpena­ren vinden dat het Operaplein groener moet zijn. Met een petitie, die vrijdag werd gestart, zijn ondertusse­n al bijna duizend handtekeni­ngen verzameld om meer groen op het nieuwe plein te vragen.

“We zijn blij met de vernieuwin­g van onze stad, maar het Operaplein is blijkbaar een doorn in het oog van velen. Zij hoopten op een mooi plein waar het aangenaam vertoeven zou zijn en waar er toch meer groen aanwezig zou zijn. Het mooie statige operagebou­w ligt nu aan een grijze betonnen steenmassa en dat vinden wij jammer”, zegt initiatief­nemer Paul Maes in de begeleiden­de tekst van de petitie.

Ruim een week open

Sinds vrijdagoch­tend staat de petitie online en ’s avonds waren er al bijna duizend handtekeni­ngen verzameld. Met de petitie willen de onderteken­aars dat er meer groen op het nieuwe plein komt. De petitie zal binnenkort overhandig­d worden aan het stadsbestu­ur.

Het is nu ruim een week geleden dat het nieuwe plein openging voor het publiek. Er staan zeven magnolia’s en op termijn zullen er wellicht ook nog bloembakke­n neergezet worden. Al van in het begin waren de meningen over het nieuwe plein verdeeld. Er is vooral kritiek dat er te weinig groen is en geen water. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zei eerder al dat de ondergrond niet toelaat om meer groen te planten.

“In feite is het plein het dak van de onderligge­nde tunnels. En dus niet geschikt als ondergrond voor veel bomen. Maar als de Leien klaar zijn, komen er honderden bomen bij. Een deel daarvan langs het plein.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium