Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik stond oog in oog met Theo in De Toverfluit”

Theo (74) en Godelieve (74), 16 mei 1970

-

Ze leerden elkaar kennen in De Toverfluit in Zoersel en al na de eerste dans klikte het. Vandaag zijn Theo Van Geert (74) en Godelieve Van Doninck (74) van ‘den Dam’ 48 jaar getrouwd. “We waren al 26, dus lang moesten we er niet meer mee wachten, he.”

Godelieve Van Doninck (74) ging als twintiger geregeld uit in de kelder van ’t Rockoxhuis in Antwerpen. Theo Van Geert (74) zat in diezelfde periode elke week in De Toverfluit in Zoersel, enkele gemeenten verderop.

Dansen

“Toen het Rockoxhuis ermee stopte, moest ik op zoek naar een andere plek om te gaan dansen”, vertelt Godelieve. “Via via ben ik in De Toverfluit beland, waar ook een orkestje speelden en waar er ook gedanst werd. Theo kwam er toen al geregeld en had er ook zijn vast vriendengr­oepje. Het duurde niet lang voor ik daarbij ging zitten én mee ging dansen. De naam van de dans ben ik vergeten, het is al lang geleden, he, maar het was een dans waarmee je geregeld van partner wisselde. Toen stond ik oog in oog met Theo. Het klikte meteen.”

En dus werd De Toverfluit de nieuwe vaste stek van Godelieve. “Tussen ons was het vooral veel afwachten”, herinnert Godelieve zich. “De rest had allemaal al een partner. Zou je toch niet eens proberen, zeiden ze. En voilà.”

“We hebben één jaar kennis gehad”, gaat ze verder. “We waren toen al 26, dus lang moesten we niet meer wachten, he. En dus zijn we op 16 mei 1970 getrouwd, op dezelfde dag dat mijn moeder destijds getrouwd was. Dat was voor mij erg belangrijk.”

Sterckshof

Godelieve en Theo trouwden voor de wet in het Antwerpse stadhuis en voor de kerk in de Sint-Lambertusk­erk op de Dam. “En voor de trouwfoto’s moest het het Rivierenho­f zijn”, zegt ze. “We hadden foto’s gezien van vrienden en dat waren zo’n schone foto’s dat ik dat ook zo wilde. In ’t groen met het Sterckshof op de achtergron­d. Het was een mooie afwisselin­g van de stedelijke omgeving.”

Vandaag woont het echtpaar nog steeds op de Dam, al 48 jaar gelukkig getrouwd. “En we zien elkaar nog altijd even graag.”

 ?? FOTO RR ?? Theo en Godelieve op 16 mei 1970.
FOTO RR Theo en Godelieve op 16 mei 1970.
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Theo en Godelieve nu.
FOTO PATRICK DE ROO Theo en Godelieve nu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium