Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hiermee ben ik niet tevreden”

Stijn Vreven ziet zijn troepen achter de feiten aanlopen tegen Griekse eersteklas­ser

-

Beerschot Wilrijk is er niet in geslaagd de trofee thuis te houden tijdens de tweede editie van de Memorial Marc Steenacker­s, waarmee de club de vorig jaar verongeluk­te algemeen directeur wil blijven herinneren. Aris Thessaloni­ki stak de trofee op zak na een droge 0-0 en strafschop­pen. “Dit is niet de manier waarop ik Beerschot Wilrijk wil zien spelen”, is coach Stijn Vreven streng.

De 1.300 toeschouwe­rs moesten drie kwartier langer de hitte trotseren om hun Beerschot Wilrijk aan de slag te zien tegen de neo-eersteklas­ser Aris Thessaloni­ki. De Grieken zaten vast in het verkeer rond Antwerpen. Tot overmaat van ramp werd dat geduld niet beloond met mooi voetbal.

De eerste helft kon Beerschot Wilrijk alleen maar achter de bal lopen en verdedigen. Zelf kansen creëren of vlot combineren zat er niet in. Gelukkig was er nog doelman Mike Vanhamel, die met twee sterke reddingen ervoor zorgde dat de Mannekes met een 0-0-ruststand konden gaan herbronnen in de kleedkamer­s.

“Dat ik helemaal niet tevreden was, heb ik mijn spelers tijdens de rust duidelijk gemaakt,” vertelt coach Vreven. “Zo aan een wedstrijd beginnen, is vragen voor problemen. De wil om te winnen ontbrak. Je mag van mij slecht spelen, maar je moet er in alle omstandigh­eden voluit voor gaan. Zo kun je toch nog belangrijk zijn voor je team. Ik zag geen druk naar voor, geen duelkracht en voor de tweede bal kwamen we telkens te laat. Op deze manier kan je geen wedstrijd winnen.”

De Grieken vervingen haast hun hele elftal na de rust, maar ook dan bleef het moeilijk voor Beerschot Wilrijk om de bal in de ploeg te houden. Het kon wel enkele kansjes bij elkaar spelen. Vanzeir werd vrijgespee­ld voor doel, maar zijn schot ging over. Prychynenk­o was gevaarlijk via een vrijschop

die maar net van onder de lat kon worden gehaald en Tissoudali plaatste een bal tegen de lat op aangeven van Vanzeir. Pech. En dus bleef het bij 0-0 en moesten strafschop­pen beslissen wie de trofee Marc Steenacker­s in handen kreeg. Thessaloni­ki toonde dat het zelfs na een lange wedstrijd in een hittegolf het hoofd koel kan houden, in tegenstell­ing tot de jongens van Beerschot Wilrijk: het werd 1-4.

“Ik hield de spelers voor dat ze voor Beerschot Wilrijk mogen spelen. Dat is een grote club. Dat wil zeggen dat ze elke dag kei-

hard moeten werken om te verdienen hier te spelen. Of we nu tegen Tubeke of KV Mechelen spelen, maakt me niets uit. Ik wil dat iedereen er telkens negentig minuten voluit voor gaat, als een team. Dat miste ik vandaag, zeker tijdens de eerste helft. Ge- lukkig dat dit nu gebeurde. Volgende week zondag is het D-day, dan moet iedereen er staan”, aldus nog Vreven. HUGO FRET

BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Dom, Prychynenk­o, Bourdin, Grisez (81’ De Jonghe), Maes (72’ Vancamp), Van Hyfte, Kasmi (46’ Brogno), Tissoudali, Zoua (46’ Hoffer), Vanzeir (85’ Mbombo).

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nieuwkomer bij Beerschot Wilrijk Tissoudali kon scoren, maar schoot op de lat.
FOTO TOM GOYVAERTS Nieuwkomer bij Beerschot Wilrijk Tissoudali kon scoren, maar schoot op de lat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium