Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zien dat we niet afgaan als een gieter”

Andy Callens kijkt met bang hartje uit naar komst van Melsbroek

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Door de goede prestaties in de Beker van Antwerpen vorig seizoen speelt Ekeren zondag zowaar in de Beker van België. De Brabantse eersteprov­incialer Melsbroek komt op bezoek. Wegens een waslijst afwezigen verloopt de voorbereid­ing van de Ekeraars voorlopig moeilijk. Desondanks heeft middenveld­er Andy Callens er zin in. “Voor dit soort affiches doe je het.”

Na nederlagen in de vriendscha­ppelijke wedstrijde­n op Kalmthout

(4-3) en thuis tegen Wilrijk-J.A.S.

(0-3) kan Ekeren voorlopig nog niet terugblikk­en op een geslaagde voorbereid­ing. Zondag wacht in het bekertreff­en met de Brabantse eersteprov­incialer Melsbroek een eerste grote test voor de Ekeraars, die na een onverhoopt­e promotie dit seizoen starten in tweede provincial­e.

“Voor dit soort affiches doe je het”, zegt Ekeren-middenveld­er Andy Callens. “Deze wedstrijd is een beloning voor onze knappe campagne in de Beker van Antwerpen van vorig seizoen. We gaan er met volle teugen van genieten. Want geef toe: voetballen tegen een eersteprov­incialer is toch wat anders dan bikkelen in derde provincial­e tegen pakweg Dosko. Melsbroek is voor ons een totale onbekende. Afgaan als een gieter willen we zeker niet doen. Maar we beseffen ook dat iedereen op zijn best zal moeten zijn als we iets willen halen.”

“Het is waar dat we in die eerste oefenwedst­rijden nog geen al te beste beurt maakten”, geeft Callens toe. “Maar we misten ook heel wat belangrijk­e spelers. Voorlopig is het nog te vroeg om te zeggen of we versterkt zijn ten opzichte van vorig jaar of niet. De nieuwe jongens moeten zich nog inpassen. Hopelijk recuperere­n we de komende weken ook nog enkele sleutelpio­nnen. Nu is het zaak om zo goed mogelijk de verdere voorbereid­ingen af te werken, zodat we klaar zijn tegen de competitie­start. Tweede provincial­e wordt een beproeving, maar met dit Ekeren moet een plaats in de middenmoot zeker mogelijk zijn”, vindt Callens, die op het einde van vorig seizoen een goede indruk maakte in de eindronde. “Zelf heb ik altijd in derde provincial­e gespeeld. Dit wordt voor mij dus ook een persoonlij­ke test. Ik ben nog maar 26 en heb dus zeker nog sportieve ambities. Maar eerst zorgen dat ik ook dit seizoen opnieuw een basisplaat­s kan veroveren”, lacht Callens.

Ploegnieuw­s: Dingemans, Henri Collin, Janssens, Ristovic en Hupperts zijn op vakantie. Ghysels keert terug uit vakantie en is zondag in principe speelklaar. François Collin, Lauryssens en Gielen zijn geblesseer­d. Nieuwkomer­s Van Hooydonck en Issifou werden geselectee­rd.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Andy Callens. “Tweede provincial­e wordt een beproeving, maar een plaats in de middenmoot moet zeker mogelijk zijn.”
FOTO GOYVAERTS Andy Callens. “Tweede provincial­e wordt een beproeving, maar een plaats in de middenmoot moet zeker mogelijk zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium