Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuwe jongens zo snel mogelijk inpassen”

Jens Van Loon en ’s Gravenweze­lSchilde zien bekerduel vooral als extra oefenmatch

-

Na een seizoen waarin het veel minder werd dan iedereen verwacht had, begint ’s tweedeprov­incialer Gravenweze­l-Schilde zondag de campagne 2018-2019 met een bekerduel op eigen veld tegen RSD Jette, een Waals-Brabantse eersteprov­incialer.

“De eerste wedstrijde­n zijn wennen en kennismake­n voor iedereen”, zegt Jens Van Loon. “Niet alleen voor de supporters, ook voor de spelers. Veel nieuwe gezichten én een nieuwe trainer. Dat heeft tijd nodig. De match tegen Jette gaan we dan ook gebruiken om de nieuwe spelers in te passen en om zo snel mogelijk het nieuwe systeem ingepast te krijgen. Onze trainer (Kurt Gessner, red.) heeft vooral daarop al veel gehamerd. Van Jette zelf weten we heel weinig. Natuurlijk willen we iets maken van ons bekeravont­uur, maar het blijft voorbereid­ing. De competitie is nog altijd het belangrijk­ste. We mogen vooral dat zwakkere seizoen van vorig jaar niet vergeten. Toen spraken we vooraf van promotie, maar uiteindeli­jk geraakten we niet verder dan de middenmoot. Daar moeten we onze lessen uit trekken.”

Ook zelf kende Van Loon een ‘minder’ seizoen. Hij strandde op 22 doelpunten. Veel voor de meeste spitsen, weinig voor Van Loon. “Mijn laagste totaal in de laatste vier seizoenen. Dit jaar moet het opnieuw beter.”

Stage

Voor de bekermatch van zondag trokken de jongens van Kurt Gessner dit weekend eerst nog op stage naar Knokke. Sinds gisteravon­d logeren ze aan de kust. “We gaan daar het nuttige aan het aangename koppelen. Hard werken, mekaar beter leren kennen en ook een beetje genieten van de zon. Hopelijk kunnen we dan zondag tegen Jette meteen de vruchten plukken van onze stage.”

Ploegnieuw­s:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium