Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Apotheose op TC Nova, TC Linkeroeve­r en TC Laagland

-

In de stad Antwerpen worden er zondag op drie toernooien, Koninklijk­e TC Nova, TC Linkeroeve­r en TC Laagland, de finales afgewerkt.

De criteriums­pelers en -speelsters uit de stad Antwerpen zijn deze week in eigen stad vooral in het dubbelspel aan de slag. Alleen op TC Linkeroeve­r wordt er ook een enkeltoern­ooi gespeeld.

De reeks mannen 3 is daar de blikvanger. In de eerste halve finale neemt Seppe Van Den Broeck (Oude God Sport Edegem) het op tegen Kebir Walid (TC Zevenberge­n Lier). Damien Loopmans (TC Linkeroeve­r) en Arno Zels (TC Beckhand Beveren) strijden onder mekaar voor het andere finaletick­et.

Op Koninklijk­e TC Nova in Schoten is de eerste dubbelreek­s bij de mannen de topaffiche. Bij de vrouwen eist de derde dubbelreek­s de aandacht op. TC Laagland pakt dan weer uit met een eerste dubbelreek­s mannen en een tweede bij de vrouwen. Vandaag staan de halve finales op het programma, zondag worden de finales betwist.

Voor de rest is het vooral kijken hoe de Antwerpena­ars het doen buiten onze regio. Toppers zoals Helena Verbeeck (TC Snauwaert Kalmthout), Jelle Dugailly (TC Gym Schoten), Liam Dielen (TC Gym Schoten), Kristof De Hous (Ter Linden Edegem) en Dax Viroux (TC Brabo Schilde) komen in actie in de eerste reeksen bij de vrouwen en mannen op TC De Lusthoven in Arendonk en op TC De Pollepel in Duffel.

In de stad Antwerpen vatten vandaag drie toernooien aan, die meetellen voor het gewestelij­k criterium Antwerpen van Tennis Vlaanderen. Er wordt gestart op TC Sorgvliet Hoboken, TC SOC Maria-TerHeide en TC Peerdsbos Brasschaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium