Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn conditie is goed, alleen kan ik dat nog niet tonen in races”

Belgisch kampioene 3000m steeple Elke Godden hoopt in Ninove op toptijd

-

Elke Godden krijgt zaterdag op de Flanders Cup in Ninove een uitgelezen kans om een snelle 3000m steeple te lopen. Ze verkeert in goeie vorm en ze droomt van een duik onder de 10’30.

Op de 1500 meter is Godden de laatste weken de regelmaat zelve. Op het BK (7-8 juli) haalde ze tijden van 4’39”33 (reeksen) en

4’40”88 (finale), op de Nacht in Heusden klokte ze 4’39”73.

In Heusden liep ze in bloedheet weer in het middagprog­ramma. “Ik heb gelukkig niet zoveel last van de warmte”, zegt Godden. ‘Maar tijdens de race maakte ik wel enkele tactische fouten. Tijdens een 1500m-race moet je heel snel de juiste keuzes kunnen maken. Het gaat allemaal iets sneller dan in een 3000m of

5000m. Ik wachtte bijvoorbee­ld iets te lang om mijn eindsprint in te zetten. Zulke zaken leer je vooral door veel 1500m-wedstrijde­n te lopen.”

De Belgisch kampioene 3000m steeple verwacht veel van de Flanders Cup in Ninove. “Mijn conditie is heel goed, op training draait het super. Met de vorm die ik nu heb, zou ik mooie tijden moeten kunnen lopen. Maar de vertaling van die supercondi­tie naar wedstrijde­n ontbreekt voorlopig nog. Hopelijk komt het eruit in Ninove.”

Aan sterke tegenstand geen gebrek in OostVlaand­eren. Tien à twaalf Europese (sub)toppers met tijden van onder de tien minuten zullen voor een harde race zorgen. “Er staan heel veel sterke buitenland­ers aan de start. Het zal afzien worden. Maar als alles goed gaat, moet ik een tijd van onder de 10’30 kunnen halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium