Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Klaar voor de voetbalcom­petitie? Of begint die veel te vroeg?

-

Pauze nemen

Ik vind het geweldig om mijn lievelings­club terug bezig te zien. Het heeft toch lang geduurd, vind ik. Met deze hitte is het misschien wel wat te warm om te voetballen. Maar profvoetba­llers kunnen daar hopelijk wel tegen. Goed drinken tijdens de rust of tijdig een drinkpauze nemen, zal dan wel belangrijk zijn.

JOPPE SCHEERLINC­K, VOSSELAAR

Half augustus

Veel te vroeg en te warm. Iedereen is nog in vakantiemo­dus en het WK voetbal is ook nog maar pas voorbij. Nee, laat het voetbal beginnen half augustus.

EDDY VERWERFT, DEURNE

Niet bevriezen

Ja, ik vind het goed dat ze nu al beginnen. Nu is het nog warm in het stadion. In de winter is het soms echt bevriezen. Ook kan ik niet wachten om mijn favoriete club Antwerp terug te zien voetballen. Daar kan het wereldkamp­ioenschap niet tegenop.

ARNE DIRX, SCHILDE

Circus

Heel het voetbalgeb­euren steunt op geldgewin en het circus mag dus niet stilvallen. Ook onze competitie ondergaat die druk: die van de zotte nacompetit­ie, en die van de Europese competitie­s. Niet alleen duurt het voetbalsei­zoen zo veel te lang, maar ook de transferma­rkt loopt over een te lange periode. Voetbal is nu eenmaal business geworden met alle daarbij horende rare gevolgen. Mij stoort het wel, maar wie ben ik? GUIDO NAESSENS, SINT-NIKLAAS

Ondergesne­euwd

Als er een EK of WK gespeeld wordt, dan kan de competitie gerust wat later beginnen. Nu is zelfs de Tour nog bezig… Het probleem ligt eerder bij ons format: onze ploegen moeten te veel wedstrijde­n spelen sinds de invoering van de play-offs. Verminder dat aantal en de competitie kan gemakkelij­k twee of drie weken later van start gaan.

RUDY ROMBAUTS, ANTWERPEN

Te veel, te kort

Meent u het? Begint de voetbalcom­petitie alweer? En ik ben nog niet bekomen van het wereldkamp­ioenschap, van de Tourperike­len en van de 38 graden die we urenlang op onze bol gekregen hebben. Het wordt allemaal wat te veel en te kort na elkaar, vindt u ook niet? Eens mens heeft niet eens de tijd om de in- en uitgaande transfers van onze vaderlands­e voetbalclu­bs te bekijken. Is Anderlecht Teodorczyk nu al aan de straatsten­en kwijtgeraa­kt? Of zoeken die verkoeling in een warmteonwe­er? GEERT VAN EEGHEM, ANTWERPEN

Koning voetbal

Een beetje man is maar wat blij dat de voetbalcom­petitie weer begint. Gedaan met werken in de tuin, gedaan met naar de winkel gaan, gedaan met romantisch­e fietstocht­en met moeder de vrouw. Welkom pinten drinken met de maten, vloeken voor het televisies­cherm en drie dagen depres- sief rondlopen omdat je favoriete voetbal- club met forfaitcij­fers verloren is. Koning voetbal, ik aanbid u!

ALEX FERGUSON, MANCHESTER

 ?? FOTO BELGA ?? Michel Preud’homme.
FOTO BELGA Michel Preud’homme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium