Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Om het even waar ik eindig”

-

“Nog één keer zo hard mogelijk gaan. 31 kilometer lang. En dan zien we wel waar we uitkomen. Hoe Dumoulin en Froome het zaakje afhandelen, hangt van henzelf af”, zei Primoz Roglic (28) gisteren na zijn zege in de laatste Pyreneeënr­it, die hem meteen ook akelig dicht – 19 seconden – bij de tweede plaats van Dumoulin brengt.

Hoe spectacula­ir de voormalige schansspri­nger kan klimmen en dalen bewees hij gisteren op en af de Ausbisque. Het leverde hem een tweede Tourritwin­st op in evenveel Ronden van Frankrijk. Maar zo ontwapenen­d hard hij rijdt, zo dodelijk saai is hij in zijn antwoorden. “Of ik van de slipstream van de motor geprofitee­rd heb? Ik denk het niet. De weg is van iedereen. Of ik bergop aanviel om druk te zetten op Froome en Dumoulin? Ik dacht niet aan het podium of aan de dagwinst. Ik dacht aan alles en niets. Ik wilde alleen zo hard mogelijk gaan. Toen ik in volle afdaling hoorde dat ik tien seconden voorop lag, heb ik nog harder gestampt. Het resultaat is leuk”, zei de Sloveen.

Wat kan hij in de tijdrit van zaterdag? Er is de wetenschap dat Roglic vorig jaar tweede eindigde – voor Froome – op het WK in Bergen. En de manier waarop hij gisteren inhakte op de tenoren, geeft aan dat hij de minst vermoeide klassement­srenner is. De tweede plaats wenkt. Een heel boze Dumoulin verwacht zelfs dat Roglic vandaag ook de enige individuel­e tijdrit wint.

“Dit is pas mijn derde grote ronde”, vertelde de evenwichts­kunstenaar. “Ik had me geen doelen gesteld. Waar ik in Parijs uitkom, is me om het even. Ik ben nu al heel tevreden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium