Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil naar huis”

-

Zo lang de lijdensweg van Froome was op eerst de Soulor en nadien de Aubisque, zo gebald was zijn reactie van welgeteld 39 seconden na de finish. De gebalde biceps van zijn Franse bodyguard Fabien Rochefeuil­le zit daar voor veel tussen. Bij Team Sky hebben ze sinds kort een eigen veiligheid­sman in huis. Een dubbele meter, zowel in de lengte als in de breedte, die hollende journalist­en achter een fietsende Froome graag kordaat afschudt. Froome wilde zo snel mogelijk naar het hotel en wil blijkbaar ook zo snel mogelijk naar huis.

“Dit is mijn vierde opeenvolge­nde grote ronde. Ik ben moe. Het is al een lang seizoen geweest. Ik kijk ernaar uit om na deze Tour een beetje te rusten. Zeker ook omdat Michelle en ik binnen enkele dagen een dochtertje verwachten.”

Dat de Brit de geboorte straks viert met een tweede, derde of vierde plaats in de Tour, lijkt hem weinig te kunnen schelen. “Ik ga mijn best doen in de tijdrit, maar het belangrijk­ste is dat Geraint in een briljante uitgangspo­sitie staat. Hij voelt zich goed en mag het geel nu eigenlijk niet meer weggeven”, zegt Froome, die ondanks zijn rugnummer één en zijn mindere vorm onderweg een paar keer kopwerk deed voor Thomas. “Ik heb geprobeerd om Roglic zo veel mogelijk te schaduwen.”

Waarna Rochefeuil­le met een dreigende blik besloot dat zijn beschermel­ing genoeg had gezegd.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium