Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Parcours is voor mij niet zwaar genoeg”

Thijs Van Looveren (16) uit SintLenaar­ts trekt met bescheiden ambities naar BK

- KAREL LEMMENS

Ze vieren hun verjaardag op dezelfde dag, maar verschille­n één jaar in leeftijd. Nieuweling­en Thijs Van Looveren (16) en Renzo Raes (15), allebei van het WAC-team, komen zondag samen in actie op het BK. Al beseffen de twee dat het heel moeilijk wordt om mee te strijden voor de prijzen.

Van Looveren (16) won dit seizoen al drie keer, maar tot de favorieten bij de tweedejaar­s rekent hij zichzelf niet. “Het parcours is eerder vlak. En dan zijn er toch een pak renners zijn die meer aanspraak maken op de titel dan ik. Ik heb dit jaar al tegen renners gekoerst die ik toch een trapje hoger inschat. Als de omloop wat lastiger zou zijn, had ik wellicht meer kans gemaakt. Maar goed, dat wil niet zeggen dat ik volledig kansloos ben. Ik start zonder stress en zal wel zien waar ik uitkom. Focussen op een bepaald resultaat doe ik voorlopig niet. Ik ben wel van plan om mee te gaan in een ontsnappin­g om op die manier mee de koers te maken. Lukt dat, dan zien we wel waar ik uitkom. Aan mijn conditie zal het alleszins niet liggen, die is zonder meer goed. Dat het zondag weer warm wordt? Geen probleem. Daar kan ik vrij goed tegen. Bovendien is het nu toch al enkele weken dat we aan die warme temperatur­en hebben kunnen wennen”, besluit de renner uit Sint-Lenaarts.

Renzo Raes mikt op top tien

Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen heeft Renzo Raes (15) toch iets hogere verwachtin­gen.

“Ik werd dit seizoen al provinciaa­l kampioen op de piste, maar op de weg ontbreekt de zege voorlopig nog”, zegt Raes. “Toch mik ik zondag op een plaats bij de eerste tien. Ik reken daarvoor op goeie benen of een superdag. Ik geloof daar ook echt in, de laatste maand eindigde ik al vier keer in de top tien. Het parcours moet me alvast goed liggen. Het is niet te lastig en dat bevalt me wel. Ik hoop mee te kunnen sluipen in een ontsnappin­g. Ik ben niet de renner die afwacht hoe de koers evolueert, ik neem liever zelf het initiatief en stroop graag de mouwen op om mee de koers te maken. Voor mij zou het ideale scenario zijn dat we met een beperkt groepje voorop komen en dat we het dan onder mekaar mogen uitmaken in de spurt. Ik ben niet traag aan de streep, maar in een massaspurt zullen er altijd renners zijn die sneller zijn dan ik. In een klein groepje moet ik het wel kunnen afmaken. Ik hoop dus dat het allemaal wat meezit en dan kan het misschien nog een mooie zondag worden”, aldus de renner uit Wuustwezel.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Thijs Van Looveren. “Dat het zondag warm wordt? Aan de warme temperatur­en hebben we nu toch al even kunnen wennen.”
FOTO GOYVAERTS Thijs Van Looveren. “Dat het zondag warm wordt? Aan de warme temperatur­en hebben we nu toch al even kunnen wennen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium