Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe structuur: 50% DCA, 50% Saudisch

-

Ook in de bestuurska­mer is er heel wat veranderd bij Beerschot Wilrijk. De club richtte in juni een nieuwe naamloze vennootsch­ap op.

Er zijn twee aandeelhou­ders: DCA en UTB LLC. DCA is het Kempense bouwbedrij­f van CEO Francis Vrancken dat in januari de club overnam, maar ruimte liet voor een extra investeerd­er. UTB LLC is het investerin­gsvehikel van de steenrijke Saudische prins Abdullah Bin Mossaad, die in februari een aanzienlij­k deel van de aandelen overnam van DCA. Beide aandeelhou­ders vaardigen vijf bestuurder­s af in de raad van bestuur (zie kader) en hebben nu elk 50% van de aandelen van de club in handen.

De belangrijk­e strategisc­he, financiële en budgettair­e beslissing­en zullen door de nieuwe raad van bestuur genomen worden. Het dagelijkse beleid van de club komt in handen van een directieco­mité. Dat zal bestaan uit Francis Vrancken, Luc Neefs, Jan Van Winckel, Eric Roef, Walter Damen en Gunther Dieltjens. Roef blijft op post als voorzitter van de club, Damen is de nieuwe ondervoorz­itter. Dieltjens wordt de voorzitter van het directieco­mité. Hij zal de dagelijkse werking coördinere­n. Na goedkeurin­g van de Belgische bond nam de nv het volledige patrimoniu­m van de club over, waardoor ze instaat voor alle financiële overeenkom­sten die de vzw was aangegaan. De vzw blijft wel bestaan en zal instaan voor de vrijwillig­erswerking en sociale activiteit­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium