Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet alleen floorfille­rs”

Lucid en Vice City slaan de handen in elkaar voor openluchtf­estival

-

Vlak aan het water en tussen het groen: het Noordkaste­el is dé zomerse hotspot voor al wie graag een danske placeert. Dit weekend zijn het de heren van Lucid en Vice City die er dansharten veroveren met het festival Lose it in the City.

Zowel Vice City als de broers Jan en Floris Machiels van Lucid verdienden de afgelopen jaren hun pluimen in het Antwerpse nachtleven. Lucid werd bekend met zijn legendaris­che openluchtf­estivals aan de Scheldeboc­ht. Het vierkoppig­e Vice City-team, met onder meer Arno Lemmens en Arno Klaes, schonk de clubscene dan weer geweldige funk- en discofeest­en.

“Qua muziek hebben we altijd op dezelfde golflengte gezeten”, vertellen ze. “We delen dezelfde passie, verzamelen allemaal vinyl, draaien ook allemaal zelf en bezoeken geregeld elkaars feesten.” Maar een echte samenwerki­ng, die komt er nu pas. “Want zo’n openluchtf­estival, daar komt veel bij kijken”, zegt Jan Machiels. “Het leek ons daarom interessan­t om de twee partijen bij elkaar te brengen. Ook om het geheel wat winstgeven­d te maken. Want allebei hebben we een vrij grote aanhang in Antwerpen.” Of dit de eerste Lose it in the City in een lange reeks wordt? “Dat zullen we zien na vandaag”, lachen ze.

Van funk en disco tot…

Twee podia moeten bezoekers van Lose it in the City op hun muzikale wenken bedienen. “Op de mainstage hebben we als headliners Hashman Deejay en Plo Man. Allemaal stelden we ons de vraag: wat zou het geven als we die twee samenzette­n? Ze zullen vier uur lang samen draaien. Zelf zijn we dan even organisato­r-af en zullen we de grootste ratten van de dansvloer zijn”, lacht Arno Lemmens.

Met de andere Vice City-residents zal hij de vijf uur lange aanloop naar dit hoogtepunt verzorgen. “We willen alle dj’s die hier spelen voldoende tijd geven, zodat ze hun verhaal kunnen vertellen en niet alleen maar tijd hebben om hun ‘floorfille­rs’ te draaien.”

Op een tweede podium komt een samenwerki­ng met het Rotterdams­e radiostati­on Operator tot bloei. “We hebben de lokale trots van onze beide havenstede­n verzameld. Onder meer Asa Moto, een van de protégés van Soulwax, zal op dat podium spelen.”

Na middernach­t worden de deuren van de nostalgisc­he spiegelten­t opengegooi­d en gaat het feest daar verder. De Machielsbr­oers maken hun opwachting als Hill Men, waarna Steve Motto en Gustav Goodstuff Lose it in the City afsluiten. “Goed voor in totaal 17 uur aan muziek. Waar we de dag beginnen met disco, funk en soul, hebben we er eigenlijk geen idee van hoe die zal eindigen. Maar dat het goed zal zijn, dat sowieso...”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Arno Lemmens, Jan en Floris Machiels en Arno Klaes: Vice City en Lucid zetten voor het eerst samen iets op poten.
FOTO JORIS HERREGODS Arno Lemmens, Jan en Floris Machiels en Arno Klaes: Vice City en Lucid zetten voor het eerst samen iets op poten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium