Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ronaldo moet Spaanse fiscus bijna 19 miljoen euro

-

Cristiano Ronaldo moet de Spaanse fiscus een bedrag van 18,8 miljoen euro betalen om de rechtszaak voor belastingo­ntduiking die tegen hem loopt stop te zetten. Volgens het parket had de Portugees de inkomsten van zijn portretrec­hten niet aangegeven. De fiscus bekrachtig­de nu het voorakkoor­d dat al in juni bereikt werd en bovenop de terugbetal­ing een gevangenis­straf van twee jaar omvat. Die zal de 33-jarige Juventussp­eler niet zal moeten uitzitten, want celstraffe­n van twee jaar gelden in Spanje nooit effectief. Indien er geen akkoord zou zijn bereikt, riskeerde Ronaldo een boete van minstens 28 miljoen euro en 3,5 jaar cel.

KV Mechelen speelt vandaag, zaterdag een wedstrijd achter gesloten deuren tegen Willem II uit de Eredivisie. Bij KV blijven Bagayoko, Mera en Boni uit voorzorg aan de kant. Het drietal trainde vrijdag individuee­l op het veld. Igor De Camargo trainde vrijdag wel mee met de groep, maar komt zeker niet in actie. De spits is nog aan het opbouwen na zijn kuitblessu­re. (thst)

Lierse Kempenzone­n speelt vandaag, zaterdag, om 19.30u een tweede oefenmatch op het veld van Nieuwmoer tegen Essen. Op de herstellen­de Nelissen na is de hele kern fit. Woensdag oefenen de Lierenaars een derde keer op het veld van Hasselt. (kugu)

AS Monaco heeft zich versterkt met de Russische WK-revelatie Aleksandr Golovin. De 22-jarige middenveld­er komt over van CSKA Moskou en tekende een contract voor vijf seizoenen. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium