Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rechtszaak tussen gemeente en frituur eindigt in minnelijke schikking

-

De discussie rond het eigendomsr­echt van een terrein in de Varenstraa­t is ten einde. De gemeente en een friturist bereikten een dading in een zaak die al jaren aansleepte.

Al in 2002 ontstond een discussie tussen de bvba Gidy en het ge- meentebest­uur rond een perceelsgr­ens waarop de firma op de hoek van de Varenstraa­t en de Mechelsest­eenweg een frituur uitbaatte. De zaakvoerde­r betwistte het eigendomsr­echt van de gemeente waarop een deel van zijn zaak zou staan. De discussie leidde tot een proces-verbaal van minnelijke schikking. Een landmeter werd aangesteld om de perceelgre­nzen aan te duiden. Maar de ruzie bleef aanslepen en er werden onderling schadeverg­oedingen geëist.

Tussenvonn­is

Bijna zeven jaar geleden bepaalde een tussenvonn­is dat de frituur effectief 13 vierkante meter op eigendom van de gemeente stond. Een vergoeding van 226 euro per jaar per vierkante meter was de te betalen som. De frituuruit­bating werd in die tussentijd stopgezet. Het gemeentebe­stuur kreeg onlangs een voorstel tot minnelijke schikking van de uitbater. Die dading werd goedgekeur­d, inclusief de terugbetal­ing van de gerechtsko­sten. Het bestuur besliste ondertusse­n om ook het aanpalende perceel aan te kopen om gelijkaard­ige discussies in de toekomst te vermijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium