Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gaanderij Ter Linde poetst slechte imago op

Na renovatie nu opening juwelenzaa­k

- SEPPE SLAETS

In Gaanderij Ter Linde opende juwelenwin­kel Meraki feestelijk de deuren. Het is meteen ook een mooi bewijs van de heroplevin­g waar zowat de helft van het ‘vergeten’ winkelstra­atje tussen de Statielei en de Mechelsest­eenweg momenteel van geniet.

Gaanderij Ter Linde leek begin dit jaar ten dode opgeschrev­en. Vandalisme, sluikstort­en en inbraken vierden hoogtij, tot ergernis van de bewoners boven de gaanderij en de enkele winkeliers die er nog verbleven.

Maar sinds een vastgoedma­kelaar en investeerd­er achter de schermen (voorlopig blijven ze onbekend) de krachten bundelden, is er een duidelijke kentering merkbaar. Toch zeker in het gedeelte dat eigendom is van deze partij. In de lente ging de Buurderij van start. En deze week opende Meraki, een winkeltje dat juwelen en accessoire­s aanbiedt.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging na vijf jaar als opvoedster te hebben gewerkt”, zegt Maxime Van Riet (28). “Zoals waarschijn­lijk heel wat vrouwen ben ik altijd geïnteress­eerd geweest in juwelen. En twee van mijn goede vriendinne­n, Romy en Feliz, zijn juwelenont­werpsters. Hun collecties, handgemaak­t en dus uniek, zijn hier deels exclusief te vinden. Dat aanbod vul ik aan met andere juwelen. Ik verkoop ook handtassen, portefeuil­les en in de winter sjaals en mutsen.”

Meraki is Grieks voor ‘de liefde die je in je werk steekt en wat je doet’. Het was in Griekenlan­d dat Maxime haar hart verloor. “Ik studeer Grieks en ben gek op de eilanden. Dat Grieks blauw vind je uitgebreid terug in de winkel.” Maxime lijkt best wel wat vertrouwen in de toekomst van Gaanderij Ter Linde te hebben. “Ik hoop dat de renovatie van het eerste gedeelte in de Statielei ook snel zal volgen.”

 ?? FOTO SEPPE SLAETS ?? Maxime is trots op haar leuke winkel Meraki, in het opgefriste deel van Gaanderij Ter Linde.
FOTO SEPPE SLAETS Maxime is trots op haar leuke winkel Meraki, in het opgefriste deel van Gaanderij Ter Linde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium