Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zones voor bewonerspa­rkeren worden kleiner

Nieuw voorstel verkleint zones voor bewonerspa­rkeren binnen de Singel

- SACHA VAN WIELE

De negen zones voor bewonerspa­rkeren binnen de Singel zijn te groot en dat zorgt voor verwarring. Bij het schepencol­lege ligt een voorstel om de zones kleiner te maken. Binnen de Singel zouden er dan zestien zones zijn.

Met een bewonersve­rgunning kunnen bewoners in hun wijk gratis parkeren. De binnenstad is onderverde­eld in negen zones. Maar die zijn te groot en dat zorgt voor verwarring en onduidelij­ke situaties.

“De stad stelt daarom voor om de zones in te delen op basis van de contouren van de bestaande wijken”, aldus het voorstel. “Daardoor krijgen de zones een herkenbare naam die gelinkt is aan de buurt. Dat komt de leesbaarhe­id ten goede.”

De negen grote zones worden er dus zestien kleine. Het betekent wel dat bewoners voor kleine afstanden met de wagen sneller een parkeertic­ket moeten nemen. Nu kan iemand die in Oud-Berchem woont met zijn bewonersve­rgunning gratis parkeren in de Van Breestraat aan het Stadspark. Maar volgens de indeling in het nieuwe voorstel, ligt de Van Breestraat in een andere zone en moet diezelfde bewoner uit Oud-Berchem betalen voor zijn parkeerpla­ats. De buffer van 200 meter rond de zones waar bewoners van een aangrenzen­de zone gratis mogen parkeren, blijft wel behouden. Ook de zones voor bewonerspa­rkeren in de 20ste-eeuwse gordel rond de Singel worden aangepast volgens dezelfde principes als die binnen de Singel. Omdat er begin 2019 een nieuw parkeerbeh­eer komt in Antwerpen, met onder meer nieuwe automaten, zullen de aanpassing­en tegen dan uitgevoerd moeten zijn.

 ?? FOTO RR ?? Links: de huidige zones voor bewonerspa­rkeren. Rechts: de mogelijke nieuwe indeling. Door de kleinere zones wordt het gebied om gratis te parkeren kleiner.
FOTO RR Links: de huidige zones voor bewonerspa­rkeren. Rechts: de mogelijke nieuwe indeling. Door de kleinere zones wordt het gebied om gratis te parkeren kleiner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium