Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brand beschadigt werkplaats en wagens Schot’s Vishandel

Brand vernielt bestelwage­ns en werkplaats van Schot’s Vishandel op industriet­errein Rijkmaker

- MARGO TILBORGHS

Bij Schot’s Vishandel op het industriet­errein Rijkmaker in

Essen brak vrijdagoch­tend een hevige brand uit. Zeven wagens en een groot deel van het bedrijf werden vernield. Toch laat zaakvoerde­r Rini Schot het hoofd niet hangen. “Ik krijg veel steun van de mensen rondom mij.”

De brand ontstond rond 4.20u aan een bestelwage­n van de vishandel. Jordy Geens, die bij het achterligg­ende bedrijf Gero werkt, merkte de brand op en verwittigd­e de hulpdienst­en. “Het vuur verspreidd­e zich razendsnel”, zegt hij. “In een paar minuten stonden de andere auto’s ook in brand en zag je vlammen van zeker 15 meter hoog. Door het vuur kwam de luifel zelfs naar beneden.”

Ramen en deuren dicht

De drie posten van de brandweerz­one Rand kwamen in allerijl ter plaatse, net als de civiele beschermin­g. “Er zijn gelukkig geen slachtoffe­rs gevallen”, zegt brandweerc­ommandant Ronny Van Riel. “Maar de schade aan het bedrijf is wel enorm. De opslagruim­te, de warme en koude keuken en zeven auto’s werden volledig vernield. Alleen de administra­tieve ruimte bleef gevrijwaar­d. We hebben nog geen zicht op de schade in de winkelruim­te. We konden voorkomen dat de brand oversloeg naar de aanpalende bedrijven.” Aan de omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Toen de brandweer kon bevestigen dat er geen gevaar voor de buurtbewon­ers was, werd die voorzorgsm­aatregel opgeheven.

Omleiding

Zaakvoerde­r Rini Schot voelt zich verslagen. “Ik hoorde het bericht via een medewerker van ons bedrijf”, zegt hij. “Toen ik ter plaatse kwam, woedde de brand al hevig. Ons bedrijf telt dertig personeels­leden die wekelijks zeventig markten bezoeken. We hebben helaas maar drie van onze tien marktwagen­s kunnen redden. De andere zeven zijn in de vlammen opgegaan. Er schiet niets meer van over.”

Toch laat Rini Schot de moed niet zakken. “Het bedrijf is in zijn hart geraakt, maar ik krijg heel veel steun van werknemers en collega’s. Gelukkig is de kantoorrui­mte gevrijwaar­d gebleven. Ik blijf niet bij de pakken zitten. Samen met onze medewerker­s gaan we er weer tegenaan.” Verschille­nde bedrijven in de industriez­one waren door de brand tijdelijk niet bereikbaar en dat had ook gevolgen voor de lokale verkeersaf­wikkeling. De Postbaan werd tijdelijk afgesloten tussen de Duiventore­nstraat en de Nieuwmoers­esteenweg en de bussen van De Lijn werden omgeleid. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door het parket.

Jordy Geens Werknemer Gego ‘‘Ik zag vlammen van wel 15 meter hoog. Het vuur woedde zo hevig dat de luifel naar beneden kwam.”

Rini Schot Zaakvoerde­r Schot’s Vishandel ‘‘Het bedrijf is in zijn hart geraakt. Gelukkig krijg ik heel veel steun van werknemers en collega’s.”

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ??
FOTO MARGO TILBORGHS
 ?? FOTO BFM ?? De brand ontstond ’s morgens vroeg en werd snel opgemerkt door een werknemer van een ander bedrijf op het industriet­errein.
FOTO BFM De brand ontstond ’s morgens vroeg en werd snel opgemerkt door een werknemer van een ander bedrijf op het industriet­errein.
 ??  ?? Zeven van de tien bestel- en marktwagen­s gingen in vlammen op.
Zeven van de tien bestel- en marktwagen­s gingen in vlammen op.
 ?? FOTO MATI ??
FOTO MATI
 ?? FOTO MATI ??
FOTO MATI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium