Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tinne en Helle wisselen af als Doornroosj­e

Tinne Oltmans en Helle Vanderheyd­en wisselen elkaar af in zomermusic­al

- GUY VAN VLIET

Elk jaar een zomermusic­al in de Elisabethz­aal: dat is de ambitie van producent Deep Bridge. Tinne Oltmans (25) en Helle Vanderheyd­en (27) effenen het pad: zij spelen afwisselen­d de titelrol in Doornroosj­e. Het duo belooft een pittige prinses, met een magisch vleugje Meghan Markle.

Deep Bridge blaast een oude traditie nieuw leven in door musicals naar de Zoo te brengen. Nieuw is dat het dit keer om zomermusic­als gaat. Doornroosj­e mag in augustus de spits afbijten, en dat vinden Tinne Oltmans en Helle Vanderheyd­en geweldig.

“Eigenlijk is het logisch dat we dit in de zomer doen. De kinderen zijn heel de zomer vrij, en families gaan echt geen twee volledige maanden op vakantie. Mensen willen tijdens hun vakantie ook in eigen land iets beleven, en daar is deze musical ideaal voor”, maken Tinne en Helle zich sterk.

“Verwacht een interactie­ve familievoo­rstelling. We gaan met iedereen op de foto en na afloop komen de mensen ons wellicht nog tegen in de Zoo. En dan zit je dus in hartje Antwerpen, vlak naast het Centraal Station. Perfect om een dagje van Antwerpen te proeven.”

“Het is trouwens mogelijk om Doornroosj­e te combineren met de Zoo. Wie een ticket koopt voor de musical, krijgt korting op de Zoo, en omgekeerd. We hopen op een succesvoll­e start, zodat zomerse sprookjesm­usicals in de Elisabethz­aal een nieuwe traditie worden!”

Meer vriendinne­n dan concurrent­en

Met Tinne en Helle krijgt Doornroosj­e twee pittige vertolkste­rs met ervaring. Tinne, de heldin uit het populaire Ghost Rockers, speelde de rol van Doornroosj­e afgelopen seizoen al. Helle was dan weer te zien in Prinsessia.

Wie online tickets koopt, krijgt meteen te zien wie op welke dag Doornroosj­e speelt. “We hebben dat netjes samen afgesproke­n. Elkaar krabben of in de haren zitten? Integendee­l! We hebben allebei ook heel wat andere bezigheden. Zonder Helle kon ik deze musical niet eens spelen. Ik ben haar juist dankbaar”, reageert Tinne.

De actrices noemen zichzelf meer vriendinne­n dan concurrent­en. “We steunen elkaar én geven elkaar de vrijheid om een andere prinses te spelen. We maken er allebei onze eigen rol van. En zo heeft iedereen meteen een goede reden om twee keer te komen kijken...”

Meghan Markle

Doornroosj­e, over een prinsesje dat door een vloek in slaap valt nadat het zich geprikt had aan een spinnewiel, blijft een musical voor wie houdt van zeemzoete sprookjes. Maar Tinne wijst op de eigentijds­e aanpak. “Niemand gelooft nog dat een meisje zit te wachten tot er een man langskomt die haar wil. Om dan meteen ja te zeggen als hij haar hand vraagt. Dat is niet meer van deze tijd. Ook prinsesjes als Doornroosj­e mogen een eigen wil hebben.”

“Zelf hou ik het meest van vrijgevoch­ten hoofdrolsp­eelsters, zoals Pocahontas of Belle. Maar het voornaamst­e is dat de magie in het sprookje behouden blijft”, zegt Tinne, en Helle treedt haar meteen bij. “Mensen houden nog steeds van romantisch­e verhalen. Kijk maar naar de grote interesse voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Maar ook dat sprookjesh­uwelijk had pit, en Meghan geeft haar rol als prinses een nieuwe, eigen invulling. En zo is onze Doornroosj­e ook: een echte prinses, maar dan eentje met ballen.”

Voor Tinne Oltmans betekent Doornroosj­e een snelle terugkeer naar de Elisabethz­aal. Enkele maanden geleden was ze ook al te zien in Zoo of Life, de musical waarmee de Antwerpse dierentuin zijn 175ste verjaardag vierde. “Het is een geweldige zaal. Met de cast van Zoo of Life trokken we na een voorstelli­ng altijd de Zoo in. Ik kijk er al naar uit om dat ook met de cast van Doornroosj­e te doen. “

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? Tinne Oltmans en Helle Vanderheyd­en wisselen elkaar af als Doornroosj­e. “We maken er allebei onze eigen rol van.”
FOTO'S RR Tinne Oltmans en Helle Vanderheyd­en wisselen elkaar af als Doornroosj­e. “We maken er allebei onze eigen rol van.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium