Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waterpisto­len, waaiers en véél parasols

-

Het land kreunt onder code rood, Tomorrowla­nd danst in code bloot. Tweehonder­dduizend festivalga­ngers doen dit weekend ’s werelds warmste feestje nog eens over. De wondere onderwater­wereld Planaxis benaderde vrijdag al het kookpunt.

Boom beleeft de warmste week. Het KMI spreekt van 35 graden, maar volgens het Tomorrowla­ndiaans Meteorolog­isch Instituut ligt de gevoelstem­peratuur pakken hoger. Het festival werkt al zes jaar met een persoonlij­ke weerman. “Ons weerteam werkt vanop het terrein en volgt de situatie continu. De gemiddelde temperatuu­r op de Schorre schommelde vrijdag tussen 32 en 38 graden. Op basis van de voorspelli­ngen nemen we zeer snel effectieve maat- regelen”, benadrukt woordvoers­ter Debby Wilmsen.

Zo sloeg het festival voor vrijdag een half miljoen extra flesjes water in, en wie een watertje bestelt aan de waterbars, krijgt er twee. “We waken over het welzijn van onze bezoekers, en laten uiteraard ook onze medewerker­s niet in de kou staan. Zowel op het terrein, op DreamVille als backstage zijn er extra schaduwzon­es, dankzij parasols en shelters. We bieden extra vernevelin­g aan via onze beneveling­skanonnen en zorgen voor voldoende zonnecrème. In het coverartik­el van onze Tomorrowla­ndkrant geven we de festivalga­ngers ook concrete tips. Drink voldoende, smeer jezelf of een ander in en zoek regelmatig de schaduw op. We geven die raad ook via verschille­nde schermen, al weet zelfs de techniek van de hitte. Het kostte ons heel wat moeite om apparatuur zoals beeldscher­men en camera’s af te koelen. Ondanks de hitte verliep de start van het tweede weekend zonder noemenswaa­rdige incidenten. De verschille­nde hulpposten kregen alleszins niet meer volk over de vloer dan vorige week vrijdag.” De festivalga­ngers houden zelf het hoofd koel. Hoe heter, hoe bloter: bij momenten lijkt het festivalpa­rk op een badpakkend­efilé. Het sowieso al populaire zwembad van discotheek Versuz leek bij momenten op een blik sardientje­s, terwijl anderen duelleren met waterpisto­len. De gratis dosis deodorant op de diverse refreshing points vindt gretig aftrek. In de late namiddag druppelt een spaarzaam buitje over De Schorre. Aletta en haar vriendinne­n schuilen onder een eettafel. “Eigenlijk doet deze gratis douche deugd”, lacht de Braziliaan­se schone. Massa’s zweet en een beetje regen vormen meteen een waterdicht­e test voor het zomeracces­soire bij uitstek, de glittertat­too. De glamoureuz­e schilfers blijken trouwens voor haar én hem.

Debby Wilmsen Tomorrowla­nd “Zelfs onze techniek heeft last van de hitte, het kost ons heel wat moeite om ook die af te koelen.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ?? watertje kopen, 1 2 flesjes krijgen
watertje kopen, 1 2 flesjes krijgen
 ??  ?? Voldoende zonnecreme
Voldoende zonnecreme
 ??  ?? Waterpisto­oltjes
Waterpisto­oltjes
 ??  ?? Gratis parasols
Gratis parasols

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium