Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zandhovena­ar woont beide weekends bij: “Dit is topsport”

-

Axel Suisse

Ging twee keer naar Tomorrowla­nd

“Hoeveel dat kost? Ik werk in de financiële sector, op dagen als deze wil ik eens niet met geld bezig zijn.”

Als u niet een van de twee voorbije weekends in Boom doorbracht, hebt u ergens een feestje gemist. Uitgeweken Zandhovena­ar Axel trakteerde zichzelf als een van de weinige festivalga­ngers op een dubbele portie Tomorrowla­nd.

Twee weekends Tomorrowla­nd, en dus tweemaal uit de bol in Boom. In theorie kan dat, in praktijk kocht slechts een dertigtal festivalga­ngers zo’n dubbeltick­et. Axel uit Zandhoven twijfelde geen seconde. “Het beste feestje ter wereld wil je toch van het begin tot het einde beleven”, benadrukt de 37-jarige Kempenaar.

‘Axel Suisse’ voor de vrienden is een man van de wereld. “Ik woonde een decennium in Londen, en sinds vorig jaar in Zürich. Tomorrowla­nd is voor mij als thuiskomen, al vanaf de allereerst­e editie. Toen kon je nog op zondagmidd­ag in je wagen springen en aan de kassa een kaartje kopen. Sinds Tomorrowla­nd op een virtuele seconde is uitverkoch­t kost het iets meer moeite, maar ik heb er alles voor over om van de partij te zijn.”

Een dikke week geleden zakt Axel dus af naar Boom. “Het eerste weekend streken we hier neer met een bende van zestig vrienden, goed voor elf nationalit­eiten op zes Friendship-campings. Ik rij met een bolderkar naar DreamVille, met daarop één zak vol kledij en één zak vol feestattri­buten. Mijn vader verbouwde de kar speciaal om zo veel mogelijk materiaal mee te sleuren. Ik draag bewust broeken met veel zakken om alle feestacces­soires in op te bergen.”

Waarop Axel zijn arsenaal demonstree­rt. “Deze opblaasmic­rofoon is een handig ding om elkaar niet uit het oog te verliezen. Bovendien duwen we geregeld onze micro onder iemand haar neus, wat de contacten bespoedigt. Niet dat sociaal zijn hier trouwens een probleem is, iedereen praat en danst met iedereen. Dan heb ik nog waterpisto­len en vind-ikleuk-stempels, waarmee we een liveversie van datingapp Tinder spelen,” legt Axel lachend uit.

Feesten is topsport

Twee weekends Tomorrowla­nd staan gelijk aan acht dagen feest op dorstige dagen. Op hoeveel staat de meter van het alcoholver­bruik? “Nu ik in België ben, drink ik natuurlijk pintjes, maar meestal bestel ik een biertje en een watertje. Zwitserlan­d heeft woensdag een feestdag, dus ik moet pas donderdag weer aan de slag op mijn werk. Ik kan dus nog even recuperere­n. Feestviere­n op Tomorrowla­nd is topsport. We willen elk podium ontdekken, en leggen dus veel kilometers af. Eén keer lieten we ons vangen en bleven we plakken in de MooseBar, de schuld van shotjes en bier.”

Niet bezig met centen

En zo’n dubbele portie Tomorrowla­nd, wat kost dat? “Hoewel ik in de financiële sector zit, weet ik het echt niet. (lacht) Ik meen het, op dagen als deze wil ik eens niet met centen bezig zijn. Tomorrowla­nd werkt met een eigen munteenhei­d, de Pearl. Aan het begin van het tweede weekend zette ik voor ongeveer 300 euro aan Pearls op mijn armband, en dan laad ik tijdens het festival nog op voor kleinere bedragen, zoals 200 en 150 euro. We gaan hier met de vrienden ook lekker eten, in het mainstage-restaurant, bij Aperto en Brasa en tweemaal bij B-EAT. Etentjes betalen we vooraf. De prijzen zijn transparan­t en staan online, waardoor je perfect weet wat je uitgeeft.”

Over welke van de twee weekends het beste was, moet Axel even nadenken. “Beide weekends zijn sowieso aan elkaar gewaagd,

maar op de tweede Gathering (het openingsfe­est op DreamVille,

red.) waren er surprise acts van Lost Frequencie­s, Armin van Buuren en Netsky. Dus wat mij persoonlij­k betreft, wint weekend twee, maar dan echt met een fotofinish. Hoewel ik nog lang niet ben uitgefeest, kijk ik trouwens nu al uit naar Tomorrowla­nd Winter!”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ??
FOTO CARLO COPPEJANS
 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ??
FOTO CARLO COPPEJANS
 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? ‘Axel Suisse’ is hier voor het tweede weekend op rij. Met de opblaasspu­llen vindt hij zijn vrienden snel terug, zelf loopt hij de microfoon rond.
FOTO CARLO COPPEJANS ‘Axel Suisse’ is hier voor het tweede weekend op rij. Met de opblaasspu­llen vindt hij zijn vrienden snel terug, zelf loopt hij de microfoon rond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium