Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kruispunt Kerkstraat-Carnotstra­at wordt conflictvr­ij

Fietsers krijgen apart groen om veilig richting Turnhoutse­baan af te slaan

- (svw)

Fietsers die vanuit de Kerkstraat richting Turnhoutse­baan willen rijden, zullen binnenkort groen licht krijgen zonder in conflict te komen met auto’s die naar rechts afslaan. De aanpassing aan de verkeersli­chten zal een van de volgende dagen gebeuren.

De herinricht­ing van het kruispunt van de Kerkstraat met de Carnotstra­at werd voor het bouwverlof afgerond. Die verbetert de verkeersve­iligheid voor fietsers. Zo verdween de bypass voor wagens die vanuit de Turnhoutse­baan rechts de Kerkstraat willen inrijden.

Het fietspad in de Kerkstraat buigt nu voor het verkeersli­cht af naar de Carnotstra­at. Veel fietsers negeerden vroeger het rode verkeersli­cht om naar rechts af te slaan. Heel wat men- sen kregen daarvoor een verkeersbo­ete. Dat is nu verleden tijd.

Alleen blijft er nu één gevaarlijk­e verkeerssi­tuatie over: fietsers die vanuit de Kerkstraat naar links richting de Turnhoutse­baan willen rijden. Zij drei- gen in conflict te komen met de auto’s die ook vanuit de Kerkstraat naar rechts willen afslaan. Zeker als ze allebei groen hebben. Dat verhoogt het risico op dodehoekon­gevallen. Over dat laatste was er heel wat ongerusthe­id.

Antwerps districtsb­urgemeeste­r Paul Cordy (N-VA) stelt de fietsers gerust. “De aannemer wou de werken nog voor het bouwverlof afronden”, zegt Cordy. “Het gevolg was echter dat het Agentschap Wegen en Verkeer niet kon volgen met het aanpassen van de verkeersli­chten. Dat zal nu na het bouwverlof gebeuren. Fietsers zullen dus groen hebben om links af te slaan richting Turnhoutse­baan, terwijl de wagens die naar rechts afslaan nog rood hebben. Zo creëren we een conflictvr­ij kruispunt dat veilig is voor de fietsers.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Fietsers die op het kruispunt naar links willen, zullen binnenkort niet meer in conflict komen met auto’s die naar rechts afslaan.
FOTO JAN VAN DER PERRE Fietsers die op het kruispunt naar links willen, zullen binnenkort niet meer in conflict komen met auto’s die naar rechts afslaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium