Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ecologisch­e gels en crèmes te koop in Nationales­traat

Eerste Belgische winkel van Australisc­h merk Aesop

-

Het internatio­nale huid- en gezichtsve­rzorgingsm­erk Aesop opent een winkel in de Nationalst­raat, de eerste in België. Tegen midden oktober kan je er terecht voor de nieuwste crèmes of gels. Het merk probeert zo ecologisch mogelijk te zijn.

Op de hoek waar de Lombardenv­est en de Kammenstra­at op de Nationales­traat uitkomen, hangt een aankondigi­ng van de het internatio­nale merk Aesop, van oorsprong Australisc­h. De opening in de Nationales­traat staat gepland voor de eerste helft van oktober. Er zijn al winkels in Antwerpen die de producten verkopen, maar het zal de eerste Aesopwinke­l in België zijn.

Testen aan de wastafel

“In de winkel van Aesop zal een ruim aanbod liggen”, zegt woordvoerd­er Tamara De Mey. “Het grootste deel dient ter verzorging van het lichaam en het gezicht. Daarin zitten verscheide­ne pro- ducten voor gezichtsre­iniging, hydrateren­de crèmes, maar in het gamma vind je ook parfums en tandpasta.” Al die zalfjes zult u in de winkel zelf kunnen testen. “Er komt een wastafel om het eens te proberen. Daarbij gidst een winkelvera­ntwoordeli­jke je door heel het gamma.”

“Aesop richt zich eerder op inhoud dan verpakking, we willen pure en ecologisch­e producten”, zegt De Mey. “De producten zijn 100% veganistis­ch. En Aesop doet geen enkele test op dieren.”

De verzorging­smiddelen zijn echter niet 100% biologisch. “Je krijgt de beste producten als er toch nog labo-ingrediënt­en inzitten. Maar dan in combinatie met plantaardi­ge ingrediënt­en.”

De verpakking wordt zo ecologisch mogelijk gemaakt. “Van glas of recycleerb­aar materiaal. Alleen de shampoos en douchegels hebben een plastic verpakking, omdat die tegen een stootje moeten kunnen.”

 ?? FOTO ANDREAS ROTTY ?? De winkel opent in de eerste helft van oktober op de hoek van de Nationales­traat, Lombardenv­est en Kammenstra­at.
FOTO ANDREAS ROTTY De winkel opent in de eerste helft van oktober op de hoek van de Nationales­traat, Lombardenv­est en Kammenstra­at.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium