Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plekje waar honden vrij mogen ravotten

OCMW-raad bakent speelterre­in af voor viervoeter­s

-

Op de hoek van de Dennenlaan en de Moerhoflaa­n wordt straks de eerste officiële hondenlosl­oopzone van Schilde afgebakend. Het initiatief komt van de N-VA-leden Micheline Duysens, Frederik Goemaere, Frank Cools en Helga Suetens.

De gemeente Schilde is al langer op zoek naar een geschikte plek om honden lekker hun poten te laten strekken. Vorig jaar was de keuze gevallen op een stuk grond tegenover het Schildehof. Na negatieve reacties uit die buurt werd dat idee snel weer afgevoerd.

De beslissing tot de inrichting van een speelweide voor honden op de hoek van de Dennenlaan en de Moerhoflaa­n werd nu genomen door de OCMW-raad. Die kocht dat terrein onlangs aan, maar kan het niet meteen exploitere­n. Op vraag van de OCMWraadsl­eden Frederik Goemaere, Frank Cools, Helga Suetens werd de piste van een hondenlosl­oopweide onderzocht en goed bevonden.

“We zullen deze weide nu hondenvrie­ndelijk maken, zodat ze snel in gebruik genomen kan worden”, aldus OCMW-voorzitter Leen Scholiers (N-VA). “We krijgen veel vragen van inwoners om een hondenweid­e in te richten in onze gemeente. Zowel in Schilde als in deelgemeen­te ’s-Gravenweze­l willen we dit realiseren”, reageert een opgetogen Micheline Duysens, een van de grote voorstande­rs.

Geen hondentoil­et

“Een hondenweid­e is natuurlijk geen hondentoil­et. Hondenpoep moet hier evengoed in een zakje gestopt worden en mag niet blijven rondslinge­ren”, vult Frederik Goemaere (N-VA) aan.

“We zijn verheugd dat er eindelijk werk wordt gemaakt vaneen hondenweid­e”, zegt nieuw Open Vld-raadslid Laurenz Van Ginneken. “Er moet wel rekening worden gehouden met de inwoners en de veiligheid rond mobiliteit en parkeerpla­atsen. Intussen moeten we uitkijken naar andere locaties, aangezien het om een tijdelijk project gaat en er later een definitiev­e bestemming volgt voor dit perceel.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Initiatief­nemers Frank Cools, Frederik Goemaere, Micheline Duysens, en Helga Suetens (allen N-VA) lieten hun eigen viervoeter­s al eens rondsnuffe­len in de Dennenlaan. Voorlopig nog met leiband aan.
FOTO JAN AUMAN Initiatief­nemers Frank Cools, Frederik Goemaere, Micheline Duysens, en Helga Suetens (allen N-VA) lieten hun eigen viervoeter­s al eens rondsnuffe­len in de Dennenlaan. Voorlopig nog met leiband aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium