Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Competitie zal beslist worden op details”

-

Vermits Beerschot Wilrijk niet wilde ingaan op de hoge vraagprijs van Apoel Nicosia voor doelman Rafa Romo, moest de club op zoek naar een nieuwe keeper. De 28-jarige Mike Vanhamel mocht op het Kiel een langdurige overeenkom­st van vier jaar - met optie voor een bijkomend seizoen onderteken­en.

Mike Vanhamel kende passages bij OHL, Le Havre, Westerlo, Laval, WS Brussels, Lierse en Oostende. “Zowel bij Lierse als bij Oostende was het plan om voor een langere periode te blijven. Iedereen weet hoe het verhaal van Lierse is afgelopen. Bij Oostende kreeg ik het volste vertrouwen van coach Yves Vanderhaeg­he, maar door een paleisrevo­lutie verdween daar niet alleen de coach, maar ook manager Luc Devroe en voorzitter Marc Coucke. Er kwam een nieuw organigram met nieuwe mensen die hun eigen keuzes maakten. Tijd voor mij om op te stappen. Ik kon rekenen op de interesse van clubs uit 1A, maar was gecharmeer­d door het aanbod en de ambities van Beerschot Wilrijk en twijfelde niet.”

Zo belandde Mike Vanhamel wel opnieuw in 1B. “Inderdaad een moeilijke en niet altijd aantrekkel­ijke competitie,” aldus de doelman. “Ik ken de reeks wel en werd er kampioen met White Star Brussels en Lierse. Twee ploegen met op papier zeker niet de sterkste selectie. We werden telkens kampioen vanuit de underdogpo­sitie. Dat kan zich dit seizoen best nog eens herhalen. KV Mechelen bracht een kern samen met veel namen en ervaring. Het blijft afwachten hoe zij zich zullen aanpassen aan het voetbal in 1B. Beerschot Wilrijk koos voor jonge spelers en hongerig talent. De competitie zal beslist worden op details in de onderlinge duels, maar ik heb er het volste vertrouwen in. De vele nieuwe spelers moesten eerst ingepast worden in het nieuwe tactische plan van onze trainer, maar je merkt op het Kiel aan alles en iedereen de ambitie om zo snel mogelijk naar 1A te promoveren.”

Voor de doelman zelf verliep de aanpassing bijzonder vlot. “Wie WS Brussels heeft meegemaakt, kan overal aan de slag”, zegt hij. “Ik vind hier ook Patrick Nijs terug als keeperstra­iner die ik ken van bij Lierse. Hij past perfect bij mij en ik hoop tot dezelfde prestaties te komen als destijds bij Lierse. Ook een aantal verdediger­s voor mij zijn geen onbekenden. Met Prychynenk­o en Grisez werd ik kampioen met WS Brussels en met Pierre Bourdin pakte ik de titel bij Lierse. We kennen elkaars reacties in bepaalde omstandigh­eden. Zo waren we snel weer ingespeeld op elkaar. Dat helpt.”

 ??  ?? Mike Vanhamel (28) moet Rafa Romo doen vergeten op het Kiel
Mike Vanhamel (28) moet Rafa Romo doen vergeten op het Kiel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium