Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een debuut om te onthouden”

- THOMAS STANDAERT

De linkerflan­k van Anderlecht kleurt ook dit seizoen weer een beetje geel en rood. Na drie seizoenen Ivan Obradovic (ook exKVM) neemt Elias Cobbaut dit seizoen de fakkel over. Cobbaut is negen jaar jonger én Belgisch belofte-internatio­nal: dat matcht nu eenmaal beter met de nieuwe wind die voorzitter Marc Coucke laat waaien door het Constant Vanden Stockstadi­on.

“Goed aangepakt”

De stap van de degradant naar een titelkandi­daat was een grote, maar Cobbaut lijkt zich zonder al te veel problemen aan te passen aan het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière. Zijn eerste stappen op training verliepen – letterlijk – nog wat stroef door problemen met zijn schoeisel maar eenmaal die van de baan waren, manifestee­rde Cobbaut zich als de onvermoeib­are, aanvallend ingestelde linksback die we kennen van bij KV Mechelen. Zo ook tegen Kortrijk. Al legden de Kerels hem weinig of niets in de weg op zijn flank.

“Of ik het zo gemakkelij­k had verwacht? Bwa, de meeste ploegen hebben het toch meestal moeilijk op bezoek bij Kortrijk. Als ploeg hebben we het gewoon goed aangepakt. Door vroeg te scoren en nog voor de rust een tweede te maken, hebben we het onszelf makkelijk gemaakt.”

Sneller dan Chevalier

Cobbaut was zelf ook dicht bij een doelpunt maar stuitte vanuit een scherpe hoek op Kaminski. Daarnaast maakte hij indruk met een gewonnen spurtduel tegen Chevalier – toch niet van de traagste – en een paar uitstekend­e crosspasse­s richting Saelemaeke­rs.

“Er zaten er ook een paar slechte tussen, hoor (lacht). Ik zag dat Alexis heel veel ruimte kreeg en probeerde die ballen zo goed mogelijk daar te droppen. Hij deed er toch altijd wel iets goeds mee.” Op verdedigen­d vlak viel Cobbaut op geen foutje te betrappen. Goed voor het vertrouwen, want tijdens de voorbereid­ing was dat nog het grootste werkpunt.

“In dit systeem is het anders verdedigen dan wat ik gewend was bij KV. De eerste weken had ik het daar moeilijk mee maar de coach en zijn assistente­n hebben me geholpen om dat te corrigeren en nu loopt het vrij goed.”

Feest langs de flank

Na de rust speelde Cobbaut aan de kant van de meegereisd­e Anderlecht­supporters. Een prettige kennismaki­ng, want het is lang geleden dat we een paars-wit bezoekersv­ak nog zo vrolijk en uitbundig hebben zien springen en dansen.

“Het was inderdaad heel plezant om aan die kant te spelen. Ik denk dat de supporters zich wel vermaakt hebben. Mooi weertje, veel goals en goed voetbal. Het was een plezante namiddag. Ook voor mij Eentje om te onthouden.”

(grijnst).

‘‘In dit systeem is het anders verdedigen dan wat ik gewend was bij KV. De eerste weken had ik het daar moeilijk mee.’’ Elias Cobbaut Verdediger van Anderlecht

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Elias Cobbaut, al meteen populair bij de Anderlecht­fans.
FOTO PHOTO NEWS Elias Cobbaut, al meteen populair bij de Anderlecht­fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium