Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu zoeken hoe ik mijn energie kwijt ga kunnen”

Kenneth Stoclet hangt noodgedwon­gen schoenen aan de haak

- KRISTOF SOMERS

Met zijn jarenlange ervaring in de nationale reeksen zou hij de nieuwe patron worden op het middenveld van ‘s Gravenweze­l-Schilde. Een aanhoudend­e schouderbl­essure dwingt Kenneth Stoclet echter om een punt achter zijn carrière te zetten.

“Nu gebeurde het heel onschuldig eigenlijk, op Rock Werchter”, vertelt de Schotenaar. “Tijdens een optreden liep er iemand tegen mijn schouder aan en zodra die uit de kom schoot, wist ik hoe laat het was. Dit is gewoon niet meer verantwoor­d voor mijn lichaam.” Je was ook niet aan je proefstuk toe?

Stoclet: “Nee, zeker niet. Ik heb wat ze noemen zwakke schouders en daar ondervond ik dan ook mijn hele carrière last van. Toen ik 19 was, stond ik al zo’n half jaar aan de kant. Ik probeerde me bij het toenmalige FCN Sint-Niklaas in de ploeg te spelen, maar in een oefenwedst­rijd tegen Oudenaarde ging het een eerste keer mis. Het seizoen daarna opnieuw van dat, maar dan aan de rechtersch­ouder. Ik besloot geen operatie meer te laten uitvoeren en ondanks verschille­nde nieuwe incidenten leek ik die ook de

volgende dertien jaar te kunnen afwenden. Tot vorig seizoen, in een oefenduel tegen Eendracht Aalst.” Is het risico dan te groot om nog te voetballen?

“Een nieuwe operatie is nu onvermijde­lijk om zelfs maar de dagelijkse bewegingen pijnvrij te kunnen doen. Als ik verder blijf spelen, riskeer ik mijn schouder helemaal om zeep te helpen en nog voor mijn 40ste met een prothese te moeten rondlopen. Dan was de keuze

snel gemaakt.” Hoe reageerde ‘s Gravenweze­lSchilde?

“Het is een zware domper zo vlak voor de start van de voorbereid­ing. Zelf heb ik het er ook moeilijk mee. Ik had een goed gevoel bij de spelersgro­ep en stond klaar om met veel goesting aan een nieuwe uitdaging te beginnen. In de club reageerde iedereen heel begripvol. Dat kan ik wel appreciëre­n.” Je bent nog maar 32 jaar. Stap je volledig uit het voetbal?

“Als speler is mijn beslissing definitief, maar ik sluit niet uit dat ik ooit een andere functie opneem. Zelfs tijdens mijn carrière was ik altijd zeer begaan met de andere kant van het voetbal. Het zal denk ik van mijn 14de geleden zijn dat ik nog zo veel tijd vrij heb gehad ‘s avonds en in de weekends. In dat opzicht verdient mijn vrouw nu al mijn aandacht. Verder zal ik nog moeten zoeken hoe ik mijn energie kwijt ga kunnen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kenneth Stoclet heeft de voetbalsch­oenen al opzij gezet.
FOTO TOM GOYVAERTS Kenneth Stoclet heeft de voetbalsch­oenen al opzij gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium