Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gewonnen omdat ik de meest constante atlete was”

-

Katrien Verstuyft boekte zaterdag in de triatlon van Praag haar eerste zege in het Challenge Circuit. Na drie tweede plaatsen mocht ze nu eindelijk ook op het hoogste trapje plaatsneme­n.

Verstuyft kwam als vierde uit het water, beperkte de schade in het fietsen en nam de bovenhand in het lopen. Na 4u21’30 was de zege een feit. “Twee van de triatletes die voor mij uit het water kwamen, behoren tot de beste fietsers in het circuit”, zegt Verstuyft. “Maar ik besloot toch om door te bijten en mee te gaan. Op de klim zag ik het verschil iets groter worden, maar voor de rest kreeg ik het niet moeilijk. Normaal krijg ik na zeventig kilometer altijd een klop, maar die bleef nu weg. Zo bleef mijn achterstan­d beperkt.”

In de afsluitend­e halve marathon nam Verstuyft dan de leiding. “Ik wist dat de twee triatletes voor me niet de sterkste loopsters zijn. Door het warme weer ben ik niet te zot gestart, maar op het einde kreeg ik toch enorm pijnlijke steken. In de laatste twee kilometer heb ik nog serieus op mijn tanden gebeten. De tweede kwam nog heel kort, maar uiteindeli­jk kon ik toch standhoude­n. Wat het meeste deugd doet, is het feit dat ik win omdat ik de meest constante was. Over de drie discipline­s haalde ik een degelijk niveau. De triatletes achter mij hadden vaak maar één sterk onderdeel.”

De 36-jarige triatlete uit Mortsel is nu helemaal gelanceerd op de halve afstand. “Ik voel dat ik nog progressie kan maken. Het fietsen begint te draaien, maar het blijft wat zoeken naar de correcte houding op de tijdritfie­ts. Al is die achterstan­d die ik had op de sterkste fietsers toch al veel kleiner geworden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium