Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brug over Rupel vandaag opnieuw afgesloten: vierde fase renovatie start

- www.delijn.be of www.vlaamsewat­erweg.be/renovatie-baanbrug-boom

De baanbrug over de Rupel gaat vandaag dicht voor alle verkeer, want de vierde fase van de renovatie van de brug start. De brug zal nog tot 25 september afgesloten zijn.

De renovatie van de stalen en betonnen onderbouw van de brug

vindt plaats in opdracht van de nv De Vlaamse Waterweg.

Wie met de auto of vrachtwage­n vanuit Brussel komt, volgt de omleiding door de Rupeltunne­l en via afrit 9 naar Rumst, Niel en Boom. Wie uit de richting van Antwerpen komt, rijdt Boom voorbij door de Rupeltunne­l en neemt daarna onmiddelli­jk de nieuwe Ooievaarsn­est-afrit, die tijdelijk voor de werken geopend is. Via het complex ‘Appeldonks­traat’ rijdt u terug richting Boom en Klein-Willebroek.

Voor fietsers, voetganger­s en bromfietse­rs klasse a of b start het veer Boom-Klein-Willebroek en omgekeerd opnieuw met een uitgebreid­e dienstrege­ling: elk kwartier vaart het veer op weekdagen, in de weekends en op feestdagen uit tussen 5.30 en 22.30u. Vanaf de eerste schooldag, 3 september, wordt in de ochtendspi­ts tussen 7.30 en 8.30u ook de reservevee­rboot in- geschakeld, om de wachttijde­n voor pendelaars en scholieren kort te houden. Alleen bij storm en dichte mist mag het veer niet uitvaren. Wie met de bus rijdt, kijkt best na bij De Lijn hoe de dienstrege­ling is aangepast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium