Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aannemer Driewerven­plan aangesteld, schepencol­lege bekijkt nu financiële mogelijkhe­den

-

De finale beslissing over de uitvoering van het ‘Driewerven­plan’ in Borsbeek komt dichtbij. Na de aanstellin­g van de aannemer beslist het schepencol­lege nu wat financieel haalbaar is.

Nieuwe seniorenwo­ningen aan Het Leike, het gemeentehu­is omvormen tot administra­tief centrum waar ook het OCMW en de politie onderdak vinden en de bouw van een nieuwe kunstacade­mie, dat zijn de grootste projecten die de gemeente wil uitwerken met het plan. Om tijdens de volgende legislatuu­r met de werken te beginnen, werden de afgelopen jaren voorbereid­ingen getroffen. Die gaan stilaan naar de beslissend­e fase. “We kiezen voor een publiek-private samenwerki­ng (PPS), waarbij we nu onze partner of aannemer hebben aangeduid. De jury koos voor het voorstel van bouwbedrij­f Vanhout”, meldt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Walter Kiebooms (N-VA).

Nu is het aan het schepencol­lege om het voorstel van Vanhout te toetsen aan de financiële mogelijkhe­den. Het schepencol­lege wil tegen september duidelijkh­eid brengen. Dan kan de uitvoering in de volgende legislatuu­r plaatsvind­en.

De vervanging van de seniorenwo­ningen aan Het Leike werd steeds als meest dringende aangegeven. De vijftien woongelege­nheden zijn versleten. “Bij een nieuwbouw zullen we ervoor zorgen dat de bewoners maar één verhuisbew­eging moeten maken om zich in de nieuwe gebouwen te installere­n”, gaf burgemeest­er Dis Van Berckelaer (BBA) al aan.

 ?? FOTO FISP ?? De seniorenwo­ningen aan Het Leike zijn versleten.
FOTO FISP De seniorenwo­ningen aan Het Leike zijn versleten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium