Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nederlands­e bezoekers Tomorrowla­nd schieten chauffeur ter hulp na ongeval

- BRITT PEETERS, SAM REYNTJENS

Bij een frontale botsing tussen twee vrachtwage­ns op de Grote Steenweg ter hoogte van de dancing Copacabana is gisteren een Antwerpse man zwaargewon­d geraakt. “Het was heel heftig”, vertelt getuige Janka, die de chauffeur ter hulp schoot.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren, was gisteren nog niet duidelijk. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse in opdracht van het parket en onderzocht de plaats van de frontale aanrijding. De eerste vaststelli­ngen maakten al wel een en ander duidelijk. “Een van de vrachtwage­ns zou van zijn rijstrook zijn afgeweken”, laat commissari­s Dirk Fonteyne van de politiezon­e Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) weten.

Een tegenligge­r probeerde nog wel uit te wijken naar het fietspad, maar dat mocht niet meer baten. Het kwam tot een aanrijding tussen de cabine van de ene vrachtwage­n en de oplegger van de andere. “Een 38-jarige chauffeur uit Antwerpen werd zwaargewon­d naar het ziekenhuis afgevoerd”, zegt commissari­s Fonteyne. “De andere chauffeur bleef ongedeerd.”

Twee Nederlands­e vrouwen uit Vlaardinge­n die terugkeerd­en van twee weekends werken op Tomorrowla­nd in Boom zagen het ongeval vlak voor hun neus gebeuren. “We reden vlak achter de bewuste auto’s”, vertelt Janka (37). “Vlak na het ongeval zijn we tot bij de gewonde chauffeur gerend. We hebben hem vastgehoud­en omdat hij uit zijn cabine wou kruipen.”

Janka en haar collega Purdy (22) konden de man ervan overtuigen om te wachten op de hulpdienst­en. “Hij vroeg alleen om hulp, meer zei hij niet”, gaat Janka voort. “We hebben geprobeerd om hem te kalmeren en dat lukte wel vrij goed. Maar toen hij opnieuw een pijnscheut kreeg, was hij niet meer te kalmeren.”

Na twee feestelijk­e weekends op Tomorrowla­nd was bijspringe­n bij het ongeval voor Janka en Purdy het andere uiterste. “Het was heel heftig. En wat we ook heftig vonden, was dat mensen de vernielde vrachtwage­ns met hun smartphone stonden te filmen in de plaats van hulp te bieden.”

Gisterenav­ond werden de dames nog naar het ziekenhuis gebracht ter controle. “Terwijl we ons over de chauffeur ontfermden, ademden we een bepaalde stof in. Het was een soort wit spul”, zegt Janka. “Er moest gecontrole­erd worden of het niet om schadelijk­e stoffen ging. Purdy had ook wat last van haar rug en ze hebben ons bloed gecontrole­erd.”

Janka Zag ongeval gebeuren ‘‘Het ongeval was heftig, maar wat ik ook heftig vond, was dat mensen de vernielde vrachtwage­ns met hun smartphone stonden te filmen in de plaats van hulp te bieden.’’

Dankbare burgemeest­er

De twee hulpvaardi­ge Nederlande­rs werden gisteren nog bedankt door de Kontichse burgemeest­er Bart Seldeslach­ts (N-VA). Hij kwam zich ter plaatse van de situatie vergewisse­n. “Om de hulpverlen­ers een hart onder de riem te steken”, verklaarde hij zijn aanwezighe­id. “En om te kijken of de gemeente nog iets moest doen, water bedelen in de file of zo.”

Dat bleek niet nodig, omdat de politie voor een vlotte wegomleggi­ng had gezorgd. De drukke Grote Steenweg was ter hoogte van de dancing Copacabana wel een lange tijd afgesloten.

 ?? FOTO'S BFM ?? De cabine van de eerste vrachtwage­n kwam tegen de oplegger van de tweede truck terecht. Eén chauffeur raakte zwaargewon­d.
FOTO'S BFM De cabine van de eerste vrachtwage­n kwam tegen de oplegger van de tweede truck terecht. Eén chauffeur raakte zwaargewon­d.
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Janka en Purdy uit het Nederlands­e Vlaardinge­n schoten een zwaargewon­de chauffeur ter hulp na het ongeval op de Grote Steenweg.
FOTO RR Janka en Purdy uit het Nederlands­e Vlaardinge­n schoten een zwaargewon­de chauffeur ter hulp na het ongeval op de Grote Steenweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium