Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moeder en dochter geven ’t Winkeltje nieuwe naam

Annick (49) en Sofie (19) nemen bekende kruidenier­szaak in Weverstraa­t over

- PATRICK VAN DYCK

Toen de vorige uitbaters ermee stopten, was kruidenier­szaak ’t Winkeltje in de Weverstraa­t 18 in Vremde enkele weken dicht. Op 1 augustus heropent de winkel onder de naam Het Bry’ke. Annick Vermeulen (49) en haar dochter Sofie Bryon (19) uit Wommelgem zullen achter de toonbank staan.

Moeder en dochter speelden al langer met het idee om samen een winkel te starten. “We waren al naar wat panden gaan rondkijken, maar schrokken vaak van de overnamepr­ijs”, zegt Annick Vermeulen. “Toen de uitbaters van ’t Winkeltje in het centrum van Vremde plots een overnemer zochten, hebben we geen seconde getwijfeld.”

Kruidenier­szaak ’t Winkeltje is een begrip in Vremde. “De zaak bestaat al meer dan dertig jaar en is de enige plaats in Vremde waar je brood kunt kopen”, vertelt Annick. Het duo wil de winkel een upgrade geven. “We gaan dagbladen, lotto en charcuteri­e blijven verkopen. Maar het bakkerijge­deelte gaan we uitbreiden door alle dagen brood, banket en patisserie aan te bieden. We bieden ook heel wat levensmidd­elen, zuivel en dranken aan.”

De eerste reacties zijn volgens

dochter Sofie positief. “Veel mensen zijn blij dat de winkel weer meer een bakkerij zal worden.” Attentie bij opening

Sofie heeft net haar specialisa­tiejaar chocolade afgewerkt aan het Provinciaa­l Instituut PIVA in Antwerpen. Mama Annick is geen onbekende in Vremde. “Ik ben opgegroeid in deze landelijke gemeente en heb een tijdje bij de plaatselij­ke slagerij gewerkt.”

De winkel werd ‘Het Bry’ke’ gedoopt. “Een knipoog naar de familienaa­m van mijn dochter”, legt Annick uit.

Of het duo niet vreest voor de concurrent­ie van enkele warenhuize­n in de buurt? “Nee, daar zijn we niet bang van. Een plaatselij­ke kruidenier is een ander gegeven dan een warenhuis. Voor brood, charcuteri­e, kranten en andere spullen voor dagelijks gebruik komen de mensen naar een plaatselij­ke kruidenier. Bovendien heeft deze winkel al meer dan dertig jaar allerlei stormen doorstaan. We zijn er vrij gerust in dat dit concept blijft werken.”

Annick Vermeulen Uitbaatste­r Het Bry’ke ‘‘Deze winkel heeft al veel stormen doorstaan, we zijn er gerust in dat dit concept zal blijven werken.’’

Annick en Sofie hebben iets speciaals in petto voor de eerste klanten. “Die krijgen allemaal een attentie”, zegt Sofie. “Maar wat dat is, verklappen we nog niet.”

Een dochter die de hele dag zal moeten samenwerke­n met haar mama, zal dat nooit strubbelin­gen geven? “Wij zijn twee handen op een buik”, klinkt het. “Het komt dus helemaal goed. Bovendien zullen we niet altijd samen in de winkel staan. Het hangt ervan af hoe druk het hier zal zijn.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Sofie Bryon en haar mama Annick Vermeulen voor hun zaak. Vanaf 1 augustus waait er een nieuw wind in ’t Winkeltje.
FOTO PATRICK VAN DYCK Sofie Bryon en haar mama Annick Vermeulen voor hun zaak. Vanaf 1 augustus waait er een nieuw wind in ’t Winkeltje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium