Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Recordpogi­ng polonaise dansen op Vosbergfee­sten

- (jw) www.vosbergfee­sten.be

De wijk Vosberg is dit weekend in feeststemm­ing. Op het programma van hun 58ste Vosbergfee­sten staat naast een bieravond en een rommelmark­t ook een schlagerav­ond. Diezelfde avond hopen ze het polonaiser­ecord te kunnen verbreken.

De Vosbergfee­sten vinden plaats in en rond de feesttent op de terreinen van de kleuter- en lagere Vosbergsch­ool in de Pastoor Slegersstr­aat. Wat in 1960 begon als een klein wijkfeest, is 57 jaar later uitgegroei­d tot een populair driedaags evenement dat duizenden bezoekers trekt.

Op vrijdag 3 augustus zorgt de KLJ voor een bieravond met meer dan zestig bieren op de kaart. Er is livemuziek van de coverband Frituur Paula. Leuk detail: de frontzange­r, Bart Verwaeterm­eulen, gaf zelf ooit les in de Vosbergsch­ool.

Op zaterdag 4 augustus kunt u de Rupelstree­k ontdekken tijdens de kaartprijs­kamp of een wandeltoch­t. Er is keuze uit maar liefst negen afstanden tussen 6 en 50 kilometer. ’s Avonds is er een kindershow, met aansluiten­d het schlagerfe­stival. Op het podium staan Luc Steeno, de Prins Junior Band, Sam Gooris én De Romeo’s. “Hopelijk kunnen we het record polonaise dansen verbreken”, zegt een enthousias­te Lisa Van de Velde. “Er zijn 1.400 dansers nodig om het record van Poperinge te verbeteren.”

Op zondag 5 augustus kunt u tot 18u op zoek gaan naar schatten bij de meer dan 650 standhoude­rs op de ruim 3 kilometer lange rommelmark­t. Net als op zaterdag kunt u een tafeltje reserveren in hun gelegenhei­dsrestaura­nt De Fijnproeve­r. De opbrengst wordt elk jaar verdeeld tussen de KLJ-afdeling Vosberg, de lagere school en de parochieza­al.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? De organisati­e hoopt op een even grote massa volk als vorig jaar.
FOTO JEF WIJCKMANS De organisati­e hoopt op een even grote massa volk als vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium