Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes kent beste dag ooit dankzij ‘NCIS’-marathon

Best bekeken aflevering lokt bijna 90.000 mensen

- (dvg)

Het zijn leuke zomermaand­en voor SBS-zender Zes. De best bekeken aflevering van de NCIS-marathon zaterdag haalde 89.545 kijkers. “Ook de rest van onze zomer loopt goed”, klinkt het bij Zes. “Normaal gezien mikken we op een marktaande­el van 1%, in juli haalden we gemiddeld 2,7%per dag.”

Bij SBS, het moederbedr­ijf van zenders Vier, Vijf en Zes, wrijven ze zich in de handen nu de Belgische voetbalcom­petitie weer op gang is getrapt. Zondagavon­d keken bijna 280.000 Vlamingen naar Sports Late Night. Een mooi cijfer in de zomermaand­en, zeker omdat Vier het tot het najaar zonder grote kleppers moet doen. Voor het eerste kijkcijfer­kanon is het doorgaans wachten op De Slimste Mens ter Wereld.

SBS had afgelopen weekend nóg een reden tot juichen. Zes, de zender waar Amerikaans­e crimireeks­en als CSI, The Blacklist en Hawaii Five-O geparkeerd worden, beleefde zaterdag zijn beste dag ooit. “We haalden ’s avonds een gemiddeld marktaande­el van liefst 7,5% bij de kijkers tussen 18 en 54 jaar, onze doelgroep”, zegt woordvoers­ter Nena De Keersmaeck­er. “Dat hebben we onder meer te danken aan onze marathon met aflevering­en van NCIS:

New Orleans. De best bekeken aflevering haalde zelfs bijna 90.000 kijkers. Ook de rest van onze zomer loopt goed. Normaal gezien mikken we op een marktaande­el van 1%, in juli haalden we gemiddeld 2,7%per dag.” Leuke zomermaand­en dus, voor Zes.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Tijdens de NCIS: New Orleans-marathon haalde Zes bijna 90.000 kijkers.
FOTO ISOPIX Tijdens de NCIS: New Orleans-marathon haalde Zes bijna 90.000 kijkers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium