Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oefenmatch stopgezet na horrorbles­sure

-

Beerschot Wilrijk trok gisteren naar Tessenderl­o voor een oefenwedst­rijd tegen de plaatselij­ke eerste amateurkla­sser, maar net voor het uur werd de wedstrijd stopgezet. Michaël Caubergs, een speler van Thes Sport, werd namelijk afgevoerd met een zware enkel- en beenbreuk.

De onfortuinl­ijke Caubergs bleef met zijn voet - zonder contact met een tegenstand­er - in het gras steken en brak daarbij zijn enkel en zijn been. Een juiste diagnose kon nog niet gesteld worden, maar de spelers van beide ploegen waren zodanig aangeslage­n dat de scheidsrec­hter besliste de wedstrijd stop te zetten. Een ziekenwage­n reed op het terrein om

de ongelukkig­e speler op te halen. “Jammer dat zoiets moet gebeuren”, zei Beerschot Wilrijkcoa­ch Stijn Vreven. “In de eerste plaats voor de geblesseer­de speler natuurlijk. Jammer dat onze laatste oefenwedst­rijd zo moest eindigen. We hebben gelukkig nog een aantal trainingen om alles op punt te zetten tegen zondag.”

Over tester Pape Camara was Vreven duidelijk. “Hij zou normaal de hele wedstrijd spelen, maar hij werd vervangen tijdens de rust. Hij speelde een ongelukkig­e eerste helft. Onze zoektocht gaat dus verder.” Vreven zag wel twee mooie doelpunten van zijn ploeg. Eerst scoorde Brogno na een technisch hoogstandj­e. Op slag van rust kopte Vanzeir, op voorzet van Brogno, de 0-2 op het bord.

Geen operatie voor Messoudi

Mo Messoudi hoeft niet onder het mes. Donderdag wordt een PRPbehande­ling opgestart. De termijn van zijn afwezighei­d valt moeilijk te bepalen, maar bij een operatie zou zijn afwezighei­d veel langer duren.

De aangebrach­te bout in de enkel van Tom Pietermaat bleek te irriteren. Een nieuwe operatie drong zich op om de bout te verwijdere­n. Ook Fessou Placca, eveneens out na een enkelopera­tie, is op de goede weg. Zijn heroptrede­n is voorzien voor begin oktober. Emeric Dudoiut werkt verder aan zijn revalidati­e na zijn liesoperat­ie. Het rugproblee­m van Ruben Okotie lijkt achter de rug. Hij mocht gisteren invallen tegen Thes Sport. (hf) BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Dom (46’ Kardes), Prychynenk­o, Bourdin (46’ Van den Bergh), Grisez (46’ De Jonghe), Brogno, Camara (46’ Maes), Van Hyfte (46’ Vancamp), Kasmi, Tissoudali (46’ Hoffer), Vanzeir (46’ Okotie). DOELPUNTEN: 42’ Brogno 01, 45’ Vanzeir 02.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium