Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onze analyse

- DAVID VAN DEN BROECK

Het kwaliteits­verlies in de Mechelse defensie bleef vrij beperkt. Van Wijk speelt nog altijd met vier man achterin en verloor van zijn basispionn­en alleen Cobbaut voor de juiste prijs: dik 3 miljoen. In zijn plaats kwam Bijker, een bijter met een goeie voorzet. Hij mag zich weer offensieve­r uitleven dan bij het Spaanse Cadiz en dat zint hem wel. Een zekerheidj­e in het elftal.

Centraal achterin kan Van Wijk nog altijd uitpakken met Cocalic en Mera. Mera is zeker aanvallend hét wapen op stilstaand­e fases, maar afwachten of hij aan het seizoen begint. De laatste twee oefenduels bleef hij aan de kant met wat last aan de lies en kreeg Swinkels zijn kans. En de Nederlande­r, tegen Willem II ook kapitein, kent het klappen van de zweep in 1B. Het enige probleem centraal is een gebrek aan wendbaarhe­id. Smolders (20) en vooral De Bie (17) zijn overigens wissels op de toekomst. Op rechts bewees Bagayoko begin dit jaar zijn waarde en is er met Van Cleemput een offensief ingesteld alternatie­f. Maar het is opvallend dat linkspoot Corryn de laatste twee duels daar depanneerd­e. Corryn wordt samen met de 20jarige Lemoine de passeparto­ut van Van Wijk, beiden zijn multiinzet­baar.

In doel verloor KV natuurlijk Coosemans, een aderlating zonder meer. Aan Castro, die meer ervaring heeft, om hem te vervangen. Aan Verrips om Castro het vuur aan de schenen te leggen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium