Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mourinho vliegt (er) uit

Portugees maakt zich (alweer) onmogelijk door transferbe­leid van Manchester United te hekelen

- FRANK BUYSE

José Mourinho maakt zich nog maar eens onmogelijk. Hij heeft ruzie met CEO Woodward omdat hij openlijk het transferbe­leid van Man United aanvalt en omdat hij in de VS op de vooravond van de wedstrijd tegen Real Madrid voor de Champions Cup denigreren­de opmerkinge­n maakte over zijn spelersgro­ep. Resultaat: volgens de bookmakers is ‘The Special One’ de eerste coach die in de Premier League zal vliegen.

Het verschil tussen Pep Guardiola en José Mourinho: de eerste liet zich al in de voorbereid­ing lovend uit over de jonge talenten in zijn spelersgro­ep, de tweede zeurt alleen maar. Morgen speelt Manchester United in Miami in de Internatio­nal Champions Cup zijn laatste wedstrijd tegen Real Madrid, maar geen twee weken voor de start van de Premier League zorgt de coach alleen maar voor onrust bij de Red Devils. Door na de wedstrijd tegen Liverpool (4-1-verlies) in het bijzijn van Bryan Glazer, die de eigenaars Joel en Avram Glazer vertegenwo­ordigde, openlijk zijn spelersgro­ep aan te vallen: “Ik zou zelf niet betalen om deze twee teams aan het werk te zien.” En: “Dit is mijn ploeg niet. De helft van deze spelers zal hier niet meer zijn op 9 augustus.” Hij alludeert daarmee op het feit dat hij nog wacht op WK-gangers Pogba, Lukaku, Young en Lingard, maar het is ook bedoeld om CEO Ed Woodward wat op te poken.

Kookpunt

Zijn relatie met Woodward was al langer onderkoeld en nu verwijt de Portugees openlijk diens te laks transferbe­leid. Want de 80 miljoen euro die de coach ter beschikkin­g kreeg voor versterkin- gen zijn intussen opgesoupee­rd aan de Braziliaan­se middenveld­er Fred, de Portugese rechtsacht­er Diogo Dalot en reservedoe­lman Lee Grant en Woodward is vooralsnog niet van plan meteen meer geld uit te geven. Toch niet zolang er niet verkocht wordt. Dat zint señor Mourinho niet. En dat stak hij na de nederlaag tegen Liverpool hoegenaamd niet weg. Gevraagd of Man U inderdaad interesse heeft in Harry Maguire van Leicester en Yerry Mina van Barcelona bromde hij alleen maar: “Ik heb al enkele maanden geleden vijf namen gegeven. Ik moet afwachten of er daar een van komt. Misschien wel, misschien niet.”

Waarmee hij Woodward nogmaals in de wind zette en de stemming bij Man U op de vooravond van het duel met de Champions Leaguewinn­aar stilaan naar het kookpunt stijgt.

Gokken

En dat wordt blijkbaar ook begrepen in de Engelse gokkanto- ren. Daar kan twee weken voor de start van de Premier League al worden gegokt op welke coach het eerst zal worden ontslagen. Volgens de bookmakers wordt dat Mourinho, kortgelede­n nog op een rating van 14 tegen 1, maar nu al op 5 tegen 1. 82 procent van de gokkers meende de afgelopen dagen dan ook dat de Portugees als eerste zal vliegen. Oh ja, Pep Guardiola staat genoteerd aan 80 tegen 1.

Volgens de gokkantore­n is Mourinho de eerste coach die dit seizoen ontslagen zal worden in de Premier League.

 ?? EPA ?? Mourinho schopt wild om zich heen tijdens de tournee door de Verenigde Staten.FOTO
EPA Mourinho schopt wild om zich heen tijdens de tournee door de Verenigde Staten.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium