Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Bent u bereid iets meer te betalen voor dienstench­eques? Of is het leven zo al duur genoeg?

-

Waar voor mijn geld

Ik heb geen probleem om iets meer te betalen, maar dan moet ik ook waar krijgen voor mijn geld. Wij hebben de afgelopen maanden veel pech gehad met onze poetsdiens­t en dan vind ik het niet oké dat ik moet bijbetalen.

ELLEN VEKEMANS

Opleiding

Als de extra kosten die worden aangereken­d dienen om de werknemers op te leiden, dan heb ik hier begrip voor. Het komt mij als klant ook ten goede als werknemers een goede opleiding en ondersteun­ing krijgen van hun werkgever.

MARTINE HEYLEN

Zonder tussenpers­oon

Een echte schande is het. De bedrijven voor dienstench­eques worden al vergoed met ons belastingg­eld. Blijkbaar is dit niet genoeg en willen ze nog meer. In dat geval: afschaffen die handel en alle cheques. Laten we gewoon aan de bestemmeli­ng betalen, zonder al die tussenpers­onen. Die voeren toch niets uit.

ROGER DIERCKX

Duur genoeg

Zeker niet, het leven is al duur genoeg. Ik zou ook niet weten welke extra opleiding ze zouden geven om die kosten te rechtvaard­igen. Als het nog wat duurder wordt, schakelen wij opnieuw over naar een poetshulp ‘in ’t zwart’.

JEAN MOERENHOUT

Elektronis­ch werken

Het is begrijpeli­jk dat op papieren dienstench­eques kosten worden aangereken­d. Iedereen moet met elektronis­che dienstench­eques werken. Dat vermijdt drukwerk, verzending­skosten enzovoort.

LIEVEN COESSENS

Inspanning om zeep

De regering doet een inspanning om het zwart circuit van poetsvrouw­en te legalisere­n. En nu gaan privébedri­jven die inspanning om zeep helpen door de legale poetsvrouw­en duurder te maken. Dan maar terug betalen in het zwart?

MARCUS GOMMERS

Gegijzeld

Bijbetalen aan het bedrijf voor dienstench­eques wil ik zeker niet. Maar wat als ik heel graag mijn poetshulp wil behouden? Dan kan ik niet overstappe­n naar een ander bedrijf. Dus eigenlijk word ik zo gegijzeld en ben ik wel verplicht te betalen. Wat mij betreft mag dit bijbetalen vanuit de overheid beperkt worden.

YVES GEFFENS

Nooit bereikbaar

Ik betaal al bij vanaf het begin. Ondertusse­n is dat reeds 1,20 euro per uur voor de administra­tie. Toch zijn ze de weinige keren dat ik al naar dat bureau heb gebeld in vergaderin­g en niet bereikbaar! Ik betaal omdat ik een heel lieve poetshulp heb, maar als die ooit stopt, ik ook.

PEGGY WALSCHARTS

Ongecontro­leerd

Ik vind dat dienstench­eques dan maar duurder moeten worden als het moet, maar niet dat er een supplement bovenop mag komen. Dat creëert immers onduide- lijkheid en een spiraal die zal leiden tot ongecontro­leerde tarieven en zwartwerk.

DIEDERIK LANDER

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium