Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Windmolens

Minister Schauvlieg­e wil windmolens in natuurgebi­eden plaatsen en daarbij heel wat vogels en vleermuize­n uit de lucht meppen. Weeral een deuk in het dierenbest­and. Ik heb een beter voorstel: waarom de vliegvelde­n van Zaventem, Deurne en Charleroi hiervoor niet gebruiken? Direct drie voordelen: minder CO2-uitstoot van vliegtuige­n, minder lawaaihind­er van de vliegroute­s en bovendien verprutst men de weinige echte natuur niet met die misbaksels. Of moet echt alles kapot? Een nadeel is natuurlijk dat het luchthaven­personeel zonder werk valt, maar met de leuze “jobs, jobs, jobs” zal dat wel snel opgelost zijn.

HERMAN VERSCHUERE­N, HOBOKEN

Knip van N177

Schepen Bosteels (Open Vld) uit Boom stelt voor om een knip te maken tussen de Kanaalbrug in Willebroek en de Rupelbrug in Boom. Als inwoner van Klein-Willebroek moet ik met de auto dus een omweg van enkele kilometers maken om in Boom te geraken. Nee, voor mij geen Bosteelsro­ute.

RICHARD VERCAMMEN, KLEIN-WILLEBROEK

Vakantie

Voor veel mensen is het misschien normaal om naar Amerika of Dubai op reis te gaan, maar is dat wel nodig? Als kind van een alleenstaa­nde mama met twee broertjes, hadden wij het vijftig jaar geleden ook niet breed. Mijn mooiste vakantie blijft nog altijd aan zee, omdat ik wist dat het niet vanzelfspr­ekend was. Elke keer dat ik nu terug in Heist kom, denk ik daar met een dankbaar gevoel aan terug. Nog eens bedankt, mama!

CHRIST’L JANSSENS, KAPELLEN

Sven Mary

Dat advocaten soms rare kronkels maken in de verdedigin­g van verdachten is bekend. Maar wat Sven Mary doet met de verdedigin­g van Guy Van Sande is helemaal van de pot gerukt. Cocaïne als de grote schuldige! Volgens Mary is Van Sande het slachtoffe­r! Wat dan te zeggen van een sportschut­ter die iemand neerknalt? Is het geweer dan de dader? De gebruiker blijft altijd verantwoor­delijk voor zijn daden.

STAF KAUWENBERG­HS, GEEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium