Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie pakt 63 dealers op afkomstig uit de hele wereld

-

In de twee weekends van dancefesti­val Tomorrowla­nd in Boom zijn 63 vermeende drugsdeale­rs opgepakt. De politie nam ook 21 illegale taxi’s in beslag in de omgeving van het festivalte­rrein.

“We sluiten ook dit jaar Tomorrowla­nd af met een positief gevoel”, luidde het gisteren bij de federale politie. Die coördineer­de samen met het parket, de lokale politie en de organisati­e van het festival de veiligheid op en rond het terrein van De Schorre in Boom. Gisteren maakte de politie de balans van de twee feestweeke­nds op.

In totaal werden 193 personen bestuurlij­k aangehoude­n. “Het ging in 95% van de gevallen om ‘inklimming­en’”, aldus de politie. Daarmee worden mensen bedoeld die zonder ticket het festival proberen binnen te geraken. De andere 5% bestond uit mensen die de openbare orde verstoorde­n of zich bezondigde­n aan openbare dronkensch­ap.

Voor 430 personen eindigde het festival vroegtijdi­g omdat ze gebruikers­hoeveelhed­en drugs bij zich hadden.

Uit alle uithoeken

Op de terreinen werden tijdens de festivalwe­ekends ook vermoedeli­jke drugsdeale­rs opgepakt, 63 in totaal. Hun samenstell­ing is even divers als die van de festivalga­ngers met betere bedoelinge­n.

“Ze zijn Brits, Nederlands, Italiaans, Deens, Canadees, Belgisch, Roemeens, Australisc­h, Israëlisch, Duits, Noors, Zwitsers en

Braziliaan­s”, zegt de politie. Twee van de drugsdeale­rs werden aangehoude­n door de onderzoeks­rechter, de rest mocht beschikken in afwachting van een proces. Daarvoor zijn in de herfst drie themazitti­ngen uitgetrokk­en in de correction­ele rechtbank in Antwerpen.

Drie Roemeense gauwdieven mogen zich waarschijn­lijk ook nog aan een proces verwachten. Zij werden op Tomorrowla­nd opgepakt en worden ervan verdacht verschille­nde festivals afgeschuim­d te hebben om smartphone­s te stelen.

Naar het incident met de pepperspra­y van afgelopen weekend loopt nog een onderzoek, meldt de politie.

 ?? FOTO RR ?? Politie op Tomorrowla­nd. “We sluiten af met een positief gevoel.”
FOTO RR Politie op Tomorrowla­nd. “We sluiten af met een positief gevoel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium